me time

Active Life; Me time in de sportschool

Sporten is niet alleen gezond maar het is ook even me time. Me time omdat ik echt met mezelf aan de slag ga en alleen bezig ben. In die tijd heb ik weinig tijd om ergens anders aan te denken dan waar ik mee bezig ben. Het is een jaar geleden dat ik voor het laatst wat deelde over alleen sportactiviteiten. Hier en daar zal ik wel wat geschreven hebben over mijn activiteiten maar ik liet het even gaan. 

Me time werd opgeslokt door andere dingen

Waar ik lange tijd twee keer per week naar de sportschool ging werd dit één keer in de week. Het sporten thuis werd minder tot totaal niet. Daar is langzaam gelukkig weer verandering ingekomen. Dat is niet iets wat makkelijk ging. Dit moest ik echt wel opbouwen want je gaat niet van bijna niet meer sporten naar weer volle bak aan de gewichten trekken. Zeker niet als wat je doet overdag al genoeg energie vreet.

Ik ben zo ontzettend blij dat ik de zondagochtend 8 uur als heilig zie. Heilig als me time, even lekker actief bezig zijn en werken aan mijn lichaam. Zondag was echt mijn dag, geen werk, niemand thuis die al wakker is dus om 8 uur was het echt me time in het hele gevoel. De laatste maanden zorgde ik vooral voor onderhoud op die zondag. Lage gewichten maar wel heel fijn bezig zijn ruim een uur soms zelf 1,5 uur. Aan alles voelde ik wel dat ik meer wilde want ik kon meer. Toch hield ik me in. Ik hield me in om eerst de basis goed te houden en er een dag bij te pakken. Met twee dagen sportschool kan je meer dan één keer in de week.

me time

Dus de tweede keer sportschool voegde ik toe op de dagen dat ik vrij was op een vrijdag. Heerlijk in de ochtend trainen. Helaas na een paar weken moest ik weer volle weken gaan werken maar besloot ik wel om op vrijdag aan het einde van de dag te gaan trainen. Soms iets eerder stoppen met werken om vroeg te kunnen trainen en soms nog na de hele werkdag. De ene keer meer zin en energie dan de andere keer. Vooral aanvoelen wat kan. Een dag direct naar huis na het werk zat er ook wel eens bij maar de zondag die werd niet geskipt.

De gewichten opvoeren, de barbell weer oppakken

Twee keer in de week naar de sportschool betekend dat er andere trainingen kunnen plaatsvinden. Lekker afwisselen. Eerst was de vrijdag gewoon even doen waar ik zin in had maar er is een echt doel ontstaan. Nee geen hele krachtpatser worden maar ik heb wel wat doelen gesteld. Doelen gesteld om ook gemotiveerd te blijven. Met een doel is trainen makkelijker vind ik persoonlijk. Vaak doe ik dan nog wel even dat stapje extra voor mezelf maar als ik mag free trainen is dat echt wel minder.

me time

Weet je wat ik nog het meest miste? Het optellen van de barbell. De barbell shoulder press doen. De eerste set denken o dat gaat lekker, de tweede al wat moeilijker voelen gaan en de derde echt eruit moeten persen. Ja heerlijk vind ik dat. Deze oefening wil ik gaan uitbreiden met gewichten op de barbell. Maar eerst even 3x 12x herhalen. De basis neerzetten voor er gewichten op gaan. Want een sterke basis is belangrijker dan het aantal gewichten wat er op de barbell zit.

Yoga en wandelen

Buiten is het koud en nat. Wandelen is daardoor deze maand nog niet veel gebeurt. Gelukkig heb ik een hele mooie lange wandeling kunnen maken al vroeg in de maand maar verder was ik niet in mijn hum. Niet in mijn hum om in de kou te gaan wandelen en zeker niet in de regen. Ik mis de wandelingen in de ochtend, de wandelingen samen over de dijk en de wandelingen met het zonnetje op mijn gezicht. Alles is nu grijs en grauw en dat is niet waar ik van hou. Dus ik rust uit thuis onder een dekentje. Rol mijn matje uit voor yoga. Maar dat is soms echt mijn mind verzetten want koud! Maar ik probeer 2x in de week yoga te doen. Sowieso mijn basis yoga die heel chill is of een wat zwaardere die direct ook je core aanpakt.

Binnenkort hopelijk meer naar buiten om kilometers te maken want daarvoor heb ik zeker wat doelen gesteld. Op naar een nieuwe maand waar ik wat gewichtjes op de barbell mag gaan schuiven.