hardloopconditie

Active Life; moeite met mijn hardloopconditie

Het was afgelopen week mijn eerste werkweek na twee weken vrij en dat was natuurlijk even wennen. Plannen wanneer ik ga trainen, ritme vinden in slapen maar zeker ook in opstaan. Daarnaast heb ik me flink afgevraagd waar mijn hardloopconditie is gebleven.

Moeite in de sportschool

Maandagavond was ik in de sportschool voor een afspraak met mijn fysio. Wat ik daar zag dat vond ik echt niet tof. De drukte in de sportschool was extreem, drukker dan ik denk ik ooit gezien heb op het tijdstip dat ik er was. Afstand houden daar weet meer dan de helft niet wat het is. De trainers kunnen naar ze toe blijven lopen maar draaien ze zich om dan staan ze weer bij elkaar. Mensen weigeren willen ze ook niet het is inkomsten. Toch vind ik dit lastig. Normaal ben ik al erg op mijn ruimte tijdens het sporten en nu helemaal.

Woensdag ging ik trainen in de sportschool en gelukkig trof ik het heel veel rustiger aan dan de maandag. Ik pakte mijn schema erbij maar eerst even roeien en stretchen voor ik aan de slag ging met de gewichten. Het was een fijne training maar mijn hoofd was er niet helemaal bij. Ik vind het lastig om in deze periode de focus helemaal bij mezelf te houden. Er zijn veel nieuwe jongens en het voelt echt als een hanenhok, niet mijn ding.

Vrijdag sportschool training twee van de week. Gelukkig weer niet al te druk maar wel veel mannen in het krachthonk dus besloot ik na de lat pull down, het roeien en de compound row naar buiten te gaan. Geen goed bankje om mijn oefeningen te doen maar wel alle gewichten dus zelf zorgen voor een goede houding. Voordeel gelijk een extra stukje trainen namelijk de core goed recht houden. Buiten waaide het heerlijk en had ik alle rust voor mezelf.

Mijn hardloopconditie

De vraag die deze week echt door mijn hoofd ging was waar is mijn hardloopconditie? Ik heb echt het idee dat ik die een aantal jaar geleden ergens ben kwijt geraakt. De trainingen die ik nu doe zijn echt niet heel spannend daar ben ik eerlijk in maar ik kom wel hijgend thuis en met een tomatenhoofd dat je denkt dat ik een totale beginner ben. Is het dan de astma waar ik toch wat meer zorg aan moet besteden met een inhaler ook voor de korte rondjes? Is het de hooikoorts die ik gewoon hele het jaar door heb en zorgt voor verstopping en irritatie. Ik heb geen idee maar het maakt het echt wel minder leuk.

De trainingen van deze week waren; Dinsdag 2 min W 4 min H 4x, Zaterdag 1 min W 6 min H, Zondag 1 min W 6 min H. Geen zware trainingen zeker niet maar ik had er toch wel wat moeite mee zeker zondag. Ik kwam met rode wangen en een hoop gehijg bij mijn ouders aan. Ik had dan wel ook 4 km met wind gefietst maar toch ik ben erger gewend in trainingen en afstand al helemaal.

Mijn rondjes worden met het sombere weer ook wat saai. Dinsdag koos ik ervoor om voor het eten mijn training te doen en toen ben ik door het dorp heen gegaan even niet de weilanden. Zaterdag koos ik voor een hen en weertje. Even snel mijn training doen nog net in het zonnetje voor het ging regenen en wij naar het bos gingen om te wandelen. Zondag fietste ik naar Lekkerkerk deed daar mijn training en fietste na een bezoek aan mijn ouders weer naar huis. Lekker even ergens anders hardlopen en wat anders zien dat doet goed.

Ochtendroutine

In de ochtend probeer ik een routine te creeeren zodat ik relax wakker wordt. In deze routine zitten mijn rek oefeningen van de fysio en deze week 20 squats elke ochtend naast ontbijten, douchen, opruimen en mijn tas klaarmaken. Deze routine werkt fijn en op de dagen dat ik niet hoef te werken probeer ik een deel van de routine ook te doen omdat het een fijne start van de dag is.

Aankomende week moet ik even kijken of ik de squats vervang door wat anders of dat ik het zo hou. Het hardlopen ga ik maar eens proberen na het gebruik van mijn inhaler en zoeken naar mijn hardloopconditie en in de sportschool ga ik weer zo veel mogelijk naar buiten.