buitensportschool

Active Life: Naar de buitensportschool

Donderdag 4 maart om 9 uur in de ochtend reed ik richting de buitensportschool. Het was vreemd daar weer heen te rijden maar ik had er enorm veel zin in. Een afspraak met een trainer was gemaakt en zo ging ik weer van start met meer en anders trainen. 

De buitensportschool

8x ben ik deze maand naar de buitensportschool geweest. De buitensportschool is echt super fijn. We hebben buiten fietsen, crosstrainers, roeiapparaten, loopbanden en een container met gewichten en stangen. Elk stukje is afgezet en we mogen afhankelijk van de regels met een x aantal mensen komen op reservering. Ik vind dit dus top dat het kan.

Mijn eerste training in tijden bij de buitensportschool begon met een trainer. Mijn oefeningen bestaan vooral uit armversterkende oefeningen. De gewichten zijn nog laag 2, 4, 10 en 12 kilo. Het ligt heel erg aan de oefening welk gewicht ik heb. De front raise doe ik met 2 kilo maar de bicep curl doe ik weer met 4 kilo en een kettle bell swing met 12 kilo. Elke oefening gebruik je het gewicht anders. Belangrijkste is dat het niet om de kilo’s gaat maar de juiste uitvoering. Met 4 kilo gaan mijn schouders trekken bij de front raise dus oefen ik het eerst met 2 kilo. De trainer was echt wel fijn om te hebben de eerste keer dan weet ik hiermee ga ik van start en over een aantal weken kijken we verder wat we gaan doen.

Twee keer per week ga ik naar de sportschool. Één keer in de avond en op zondag om 8 uur sta ik voor het hek te wachten tot ik erin mag. Zo fijn om de dag in alle rust te beginnen terwijl half Nederland nog op één oor ligt. Mijn armen vonden het in het begin aardig zwaar want ik was niet meer gewend zo met gewichten te trainen. Lekker was het wel. Het is zo fijn dat we bij de sportschool in kleine groepjes mogen trainen.

The wall sit challenge

Op 1 maart ben ik mee gaan doen aan de challenge van Dear Good Morning. Elke morgen de wall sit. Nou de eerste dag had ik echt iets van dit gaat niks worden. Na 34 seconden hadden mijn benen het gehad. Op dag 6 tikte ik de 1 minuut aan en op dag 26 zelfs de 2 minuten. Het doel om te halen wat ik me stelde in de loop van de dagen was ook 2 minuten. Ik haalde dit al voor de deadline maar daarna kwam ik weer op 1:21 uit. Ik merk zeker dat het scheelt om mezelf af te leiden. Daarnaast heeft de nachtrust of de training van de dag ervoor ook zeker invloed.

Yoga

Wat ik mega veel heb gedaan deze maand is yoga. Heerlijk in de avond of in de ochtend. Zelfs op een werkdag ben ik een paar keer met een yoga les begonnen. Ik vind het ontspannend en daarnaast ook goed voor de spieren zeker de dag na een zwaardere training. De spierpijn kan na een yogalesje opeens weg zijn. De meeste lessen die ik volg zijn ongeveer 20 minuten. Soms doe ik er twee achter elkaar maar meestal gewoon één.

Hardlopen en wandelen

Hardlopen en wandelen heb ik deze maand zeker minder gedaan. Ik begon met één keer hardlopen maar daarna had ik er gewoon weinig zin in. In de avond vind ik het wat lastig en ik ben gewoon lekker in mijn ritme met de buitensportschool en de yoga. Wandelen heb ik zeker wel gedaan maar een stuk minder dan andere maanden.

buitensportschool

Het was een heerlijke maand wat sporten betreft en daar draagt de sportschool echt aan bij want dat is zo fijn. Volle focus een uur bezig zijn is echt fijn.