buitensportschool

Active Life; Naar de buitensportschool

Mijn sportschool is een buitensportschool geworden. 11 maart ging ik voor het laatst, 11 mei gingen ze als buitensportschool weer open en 11 juni ging ik er voor het eerst heen. De rest van de week bleef ik ook heerlijk actief maar mijn hoogtepunt was zeker het trainen in de buitensportschool. 

Hardlopen met het schema uit Fittest you

Het hardlopen zit er niet helemaal meer in, het lukt allemaal niet zo en daar vertelde ik vorige week al over. De oplossing is gewoon gaan maar toch heb ik een houvast nodig. Een houvast zodat ik een beetje weet wat ik ga doen. Daarom keek ik even in de boeken die ik heb en toen vond ik het schema in The fittest you. Drie trainingen per week en gewoon rustig trainen naar de 5 km. De trainingen waren als volgt: training 1: 1 minuut wandelen – 2 minuten hardlopen 6x, training 2 en 3: 2 minuten wandelen 6 minuten hardlopen 2x. Beide trainingen gingen goed en hield ik goed vol. Ik ben wel benieuwd hoe dit schema is verder en hoe ik aan het einde van het schema ben. Tijdens mijn trainingen had ik twee keer een lastig punt. Ganzen familie op het pad dus omkeren maar afgelopen zondag draaide ik me om en daar kwam een hardloper aan en nam me mee langs de ganzen. Een heerlijk tempo en tof dat hij me meenam langs de familie gans.

Naar de buitensportschool

Het zat al een paar dagen te borrelen. Ik wilde weer graag gaan trainen maar wanneer? Op donderdag opende ik de app en reserveerde een les voor dei avond van 20:45 tot 21:45 mocht ik buiten trainen. Zo raar om in een tijdslot te trainen maar ik kon weer. Wachten voor het hek tot we naar binnen mogen en dan even vragen hoe alles nu werkt. Ik begin met de roeimachine 2000 meter in 12 minuten. Dan begint het kijken wat ik nu kan gaan doen. Één ding weet ik zeker wat ik ga doen; De barbell! Het vasthouden van de barbell was zo fijn. Natuurlijk hield ik hem niet alleen vast maar deed ik ook mijn oefening ermee. Direct de eerste keer gewoon 12 keer omhoog, daarna wel wat minder want hij is niet licht. Zo fijn om die stang weer de lucht in te tillen. Hierna doe ik andere oefeningen en ik heb zo veel ruimte dat ik gewoon walking lunges kan doen. Het was zo fijn om weer te trainen en het was top geregeld buiten bij onze sportschool.

buitensportschool

Thuistrainen blijft doorgaan

Het thuistrainen blijft nog zeker doorgaan. Afgelopen zaterdag deed ik een workout van Maarten en Judith van Just the lifestyle. Na de tweede ronde dacht ik echt moet ik er echt nog vier! Maar natuurlijk heb ik het afgemaakt tot de zesde ronde. De workout was een killer voor de bovenbenen en die voel ik twee dagen later dus nog. Het thuistrainen vind ik fijn en zal ik nog veel blijven doen naast het wandelen wat elke dag nog erg goed gaat.

Wanneer ik weer naar de buitensportschool ga dat weet ik nog niet maar misschien donderdag weer.