negen

Active Life: Negen sportieve dagen

Negen sportieve dagen achter elkaar. Augustus ging een actieve maand worden door Joyce was ik op het idee gezet om elke dag een workout te doen. Op dat moment had ik niet naar de weersvoorspellingen gekeken. We wonen in Nederland dan ga ik er niet van uit dat er een hitte golf komt. Nou die kwam dus wel maar alle negen dagen bleef ik actief.

Training drie is de fysioworkout

De eerste twee trainingen van #augustdailyworkout vonden vorige week plaats en deze week ging ik verder. Op een maandag train ik de laatste weken niet meer. Ik hield dat als een rustig maar nu was er wel een workout. Een korte 30 minuten de training van de fysio. Dat is vooral billen met de weerstandsband. Ik vind deze oefeningen gelukkig leuk om te doen want anders was ik niet zo dedicated geweest met deze training die ik minimaal twee keer in de week doe al maanden.

negen

27 minuten hardlopen

Mijn schema is bijna aan het einde en dat betekend meer minuten hardlopen. Deze week mocht ik 2x 27 minuten hardlopen. Het eerste rondje deed ik op een dinsdag. Heel rustig ging ik een stukje hardlopen. Het voelde heerlijk om gewoon bijna een half uur aan één stuk te hardlopen. Mijn tempo was niet belangrijk, het belangrijkste was afmaken van de 27 minuten aan één stuk en dat lukte al had ik daar zeker nog even mijn twijfels over want ik had het al snel best warm. Nu niet iets waar ik goed tegen kan

Zweten in de gym

De temperatuur blijft oplopen. Toch was het voor mij een logische keuze om na mijn werk naar de sportschool te rijden. De week ervoor had ik mijn gewichten en herhalingen genoteerd en deze dag stond bijna dezelfde training op het programma. Hier en daar gingen de gewichten omhoog en bij één oefening omlaag zodat de focus op de uitvoering kon. De verhogingen waren goed want de oefeningen die te makkelijk waren moest nu voor gewerkt worden. Aan het einde finishte ik heerlijk met de ball slam. Heerlijk om nog even dat laatste beetje eruit te gooien wat erin zit.

4.08 km in 27 minuten

Keer en keer bewijst het zich weer hoe goed sporten is voor mijn mind. Donderdag was echt een pfffff dag er gebeurde veel en ik moest even wat schakelen. In de ochtend begonnen met werken en om half 10 in de avond had ik pas echt even tijd voor mezelf en die had ik ook echt even nodig. Hardloopschoenen aan en even weg van alles. Beginnen met Pink op mijn oren en aan het einde finishen met Tony junior. Ik zat echt in mijn element. Waar ik dinsdag heel rustig liep was er nu geen stoppen aan. Lekker om een beetje tempo te lopen en gewoon weer 4 km aan te tikken. Na de run was mijn koppie weer lekker rustig. Wel was ik een waterval.

Skip de gym

Vrijdag weer een vreemde dag wat ook veel van me eiste kwa planning, spanning en bezig zijn. In de middag wilde ik naar de sportschool maar dat deed ik niet want de temperatuur was al plus 30 graden. Al gewoon een stap zetten was een waterval reactie. Toch deed ik nog wat actiefs maar wel pas toen het helemaal donker was buiten en de temperatuur iets gezakt was. Het was een mini workout voor de rug en bilspieren want met het warme weer hang ik zo veel meer dan normaal.

Zweten op het balkon

Zaterdag deed ik drie korte wandelingen die vanwege de warmte echt langzaam waren. De lucht voelt niet fijn dus het is aanpassen. In de avond voelde ik wel dat ik nog even wat wilde doen. Ik pakte de workout van Women’s health erbij op youtube en ging aan de slag. 20 minuten verder maar wel een voldaan gevoel.

Training negen Hardlopen op standje ik ben bezig

Zondagochtend wilde ik om 7 uur op pad, dit werd een uurtje later door een hele slechte nacht vanwege 36 graden in mijn slaapkamer. Ik wist dat als ik wilde hardlopen ik direct moest gaan en dat deed ik dan ook. Helaas deed ik de verkeerde korte broek aan wat echt pijnlijke bovenbenen opleverde. De training bestond uit 2 minuten wandelen en 4 minuten hardlopen en dat 7 keer. Ik deed het echt heel rustig aan want je kon al goed voelen dat het allemaal weer goed aan het opwarmen was. Ik kan je van dit rondje zeggen dat het geen hoogstandje was maar ik was even bezig geweest. De rest van de dag deed ik echt niks en dat is helemaal niks voor mij ik ben altijd wel bezig maar ik ben hier niet voor gemaakt en mijn huis ook niet. Dag negen kon afgevinkt worden en dat had ik toch zeker niet verwacht.

Laatste week van mijn schema

Dit is de laatste week van mijn schema. Toch weet ik niet of ik dat wil. Ja ik wil een schema een keer helemaal afmaken maar als ik naar het weer kijk wordt ik er niet vrolijk van om in de avond nog te gaan hardlopen. Misschien wel maar misschien ook niet. Ja heerlijk de gedachtes van een hardloper. Misschien dat ik mijn trainingen wel iets verplaats naar einde van de week. Iets meer rust maar wel de trainingen doen zoals gepland. Want de voorspellingen zijn dan heel veel beter. Ik ga het zien en gewoon per dag kijken welke activiteit bij me past.

Let goed op jezelf en drink genoeg!