ochtendroutine

Active life; ochtendroutine

Een hele drukke werkweek is achter de rug waar ik even mijn draai in moest vinden. De avonden waren kort en de werkdagen vlogen voorbij door de drukte. Routine is dan de basis. Ochtendroutine is altijd mijn basis maar daar had ik de afgelopen week een klein beetje moeite mee. Het lezen vergat ik want mijn bed lag echt nog te lekker en dan zit even lezen er niet meer in. Toch was er nog een kleine ochtendroutine aanwezig.

Ochtendroutine

In de ochtend heb ik nu een workout om mijn dag mee te starten. Deze workout verbeterd mijn spieren die nogal eens vervelend kunnen zijn en ik wordt er lekker wakker van. De step out met mijn weerstandsband zit er nog steeds in. Naast deze workout heb ik de stepup workout toegevoegd. Deze kan heel gemakkelijk in de woonkamer op de poef. Na deze workout ben ik gelijk wakker en klaar om onder de douche te stappen. Elke ochtend heb ik deze workout gedaan. Op vrijdag vergat ik het bijna, bijna omdat ik onder de douche erachter kwam dat ik iets vergeten was. Dus na het douchen nog even de workout gedaan en toen was ik klaar om de werkdag te starten.

Wandelen

Vijf wandelingen deed ik de afgelopen week. Vier wandelingen in het donker en één samen in het Kralingse bos. De wandelingen in de avond vind ik heerlijk. Lekker even naar buiten, een podcast luisteren of soms helemaal niks en gewoon even bewegen en niks aan mijn hoofd. Even resetten voor ik naar bed ga. Ja wandelen vind ik echt heerlijk en doe ik dan ook graag. Minimaal een rondje van 3 km en als ik flink doorstap is dat onder de 30 minuten dus dat moet altijd wel even kunnen. In het bos hebben we ook heerlijk gewandeld en daar waren de bomen in allerlei kleuren.

Workout thuis

Mijn workout thuis deze week was twee keer met de hoelahoep en één keer met de gewichten. Met de gewichten trainde ik mijn armen, het was een korte workout maar ik voelde mijn armen al wel goed want ze hadden na de training van zondag nog niet genoeg rust gehad. Op mijn werk had ik mijn armen ook flink nodig gehad dus hoe slim deze workout was weet ik niet. Het voelde goed om wat gedaan te hebben en het was lekker om even ergens anders mee bezig te zijn, ergens waar ik mijn aandacht bij moest houden.

De sportschool

Helaas lukt trainen in de sportschool maar één keer in de week. Dus zondagochtend om kwart voor negen sta ik klaar om de slag te gaan. Ik verzamelde weer al mijn spullen en ging lekker aan de slag. Ik sleepte ook een box naar buiten om weer met mijn box jump aan de slag te gaan maar helaas het lukte me niet. Ik spring niet meer zo hoog dus dat ga ik weer flink oefenen om dat weer voor elkaar te krijgen. Wat ik verder deed was vooral mijn armen trainen met de gewichten die ik thuis niet heb. Binnen no time had ik het warm genoeg om mijn trui uit te trekken en kon ik gewoon mijn training staken na 40 minuten ik was kapot en de laatste oefening kreeg ik er niet meer uit. Heerlijk even kapot gaan op de zondagmorgen.

Het plan voor deze week is ook duidelijk voor mezelf. Nog even op papier zetten en dan weet ik wat ik deze week kan gaan doen. Mijn sportoutfits liggen al klaar. En de ochtendroutine voor zondag staat ook alweer ingepland om 8:45

Op naar weer een drukke week maar met een sterke ochtendroutine!