walk

Active Life; Rotterdam walk

Afgelopen maand had ik weer eens sinds tijden een evenement. Een evenement tijdens het evenement wat vele mooie herinneringen bij me terug brengt. Tijdens het marathon Rotterdam weekend is er nu een Marathon Rotterdam Walk. Aan deze Rotterdam walk hebben Nicole en ik meegedaan. De mooie herinneringen die we hier gemaakt hebben in ons hoofd erbij, onze eerste ontmoeting was in het marathon weekend en sinds die tijd is onze vriendschap alleen maar uitgegroeid, zo mooi. Zo mooi om hier samen zo veel herinneringen te hebben en nu deze te maken.

Krimpenerhout

Voorafgaand aan de Rotterdam walk waren er nog heel wat kilometers vlakbij huis. Wandelen in de Krimpenerhout en Krimpen aan de Lek negen keer met de volgende afstanden: 3,5 km, 8 km 3 km, 6,5 km 3,4 km, 3,5 km, 4 km 3,7 km en 4 km. Daar komt dit weekend vast nog een wandeling bij met een lang weekend in het vooruitzicht. De langste wandeling in tijd heeft maar 3,7 km op de teller. Deze wandeling begon thuis en kwam uit bij het tuincentrum via onze kattenvriendjes. Aangezien we samen liepen ook zo genoten onderweg en heerlijk relax aan gedaan. Er zat een 4 km speedmars bij en een 8 km die helemaal niet bedoelt was om zo ver en lang te wandelen. Het was zo’n mooie middag dat ik lus na lus nam en bleef wandelen.

walk

Helaas hield het hier van de week op met het wandelen aangezien mijn voet toch nog wat klachten geeft. Zwaar gekneusd geweest en niks meer voelen betekend niet dat het weg weg is. Het sluimerde nog dus even een paar dagen rustiger aan om dalijk weer lekker te wandelen. Dan stap ik weer naar buiten richting de Krimpenerhout een prachtig natuurgebied waar ik echt heerlijk kan ronddwalen.

Rotterdam walk 18,25 km

De marathon Rotterdam walk was 15 km, op mijn horloge 15 km en een beetje en daarna wandelde Nicole en ik nog een stuk verder door het mooie Rotterdam. Ik had nog wel uren kunnen blijven lopen maar realiteit Nicole moest nog dik 2 uur naar huis rijden. De wandeling houd dan wel een keer op zeker als je een keer echt te lang pauze hebt gehouden. Maar wat hebben we genoten van het wandelen en de stad bezichtigen. Mijn verslag lees je hier.

Trainen bij MyMove

Het trainen in de sportschool bij Mymove is nu vier keer gebeurt tot nu toe maar daar worden nog twee trainingen aan toegevoegd aanstaande vrijdag en zondag. De eerste keer dat ik weer twee keer zal gaan in één week. Het lukt me haast nog niet om na een werkdag te gaan naar de sportschool. Één keer heb ik wel mijn tas meegenomen maar ik koos om naar huis te rijden. De zondag is me wel nog steeds heilig. Op eerste paasdag was de sportschool dicht toen ben ik om de maandag gegaan omdat ze toen wel open waren. Ik vind het heerlijk op zondagochtend wakker worden even ontbijten en dan kleding aan en op naar de sportschool. Daar arriveer ik als één van de eersten en dan kan ik rustig trainen. Er zijn momenteel heel veel nieuwe apparaten en die ben ik aan het ontdekken. Al een paar fijne gevonden voor de armspieren. Nu nog even een routine met de apparaten maken en meer eigen maken. Altijd wennen nieuwe apparatuur.

Dat de zon meer schijnt en de temperatuur oploopt doet mij echt veel goed. Ik vind het fijner om te gaan wandelen en ook het trainen gaat een stuk gemakkelijker. Op naar meer zonnige dagen met een fijne temperatuur zodat ik mooie wandelingen kan maken. Ik heb nog een paar leuke uitdagingen voor mezelf staan en dat zijn; 15.000 stappen per wandeling, 20.000 stappen in één wandeling, en 25.000 stappen in één wandeling. Tijdens de 18,24 Rotterdam walk heb ik meer dan 23.000 stappen gezet maar ik ben eerlijk dit was niet in één wandeling, we zijn gestopt om te drinken en toen weer verder gegaan. Dit was niet ik drink ene paar slokjes maar echt een uur gezeten. Dus tel ik dit niet mee en ga ik deze wandelingen los nog een keer afvinken. k