stretchen

Active life; stretchen en yoga

De eerste echte week van januari zit erop. Op mijn werk is het een week die druk startte maar daarna werd het wat rustiger. Voor de business niet goed natuurlijk maar het zorgde voor mij voor wat meer rust. Meer rust betekend dat ik in de avond nog kon trainen en elke training begon met stretchen.

Gezond en fit blijven

Ik heb me voorgenomen om gezond en fit te blijven als basis te hebben voor dit jaar. Hoe blijf je gezond en fit? Ik ben ervan overtuigd dat dit een combinatie is tussen eten en bewegen. Wat eet ik graag, vooral chips en chocolade. Toch moet ik zeker mijn fruit niet vergeten en ik vergeet vaak hoe lekker ik het vind. Naast een appel mag ik van mezelf ook de chips en het koekje maar alles proberen in balans te houden. Bewegen kan in allerlei vormen; wandelen, yoga, hardlopen, hiit, kracht en ga zo maar door. Het hoeft allemaal niet explosief en vol gas te zijn maar het bewegen daar gaat het om.

Januari ben ik goed begonnen. Niet gelijk elke dag actief maar gewoon begonnen met een avondwandeling op 1 januari afgesloten met 10 minuten hoelahoopen om weer op te warmen. De volgende dag koos ik ervoor om gelijk met mijn voornemen van deze maand te beginnen. 1x per week yoga; het werd 20 minuten yoga met een youtube video en 10 minuten hoepelen. Eigenlijk begon daarna de echte workout want we hebben het hele huis opgeruimd en verbouwd die middag. Ik voelde echt al mijn spieren aan het einde van de dag.

Trainingsplek in de woonkamer

Door het opruimen hebben we een plek gemaakt in de woonkamer waar ik weer kan trainen. Op zondag ben ik dan in de morgen gelijk aan de slag gegaan. Een benen en billen workout gevolgd door 10 minuten hoepelen en een wandeling van 4 km. Drie dagen achter elkaar actief dus dat was even genoeg en nam ik maandag na het werk rust.

Dinsdag ben ik naar buiten gegaan voor een wandeling. 30 minuten door het dorp heen, niet heel spannend en niet snel maar even een frisse neus halen na heel de dag binnen zitten. Dat is dan echt wel fijn om te doen. Donderdagavond rolde ik mijn matje uit voor een yoga les. Een hele relaxte en een rustigere dan ik zondag had gedaan. Yoga flow was het deze avond, heel relaxt en makkelijk te volgen.

Zaterdagochtend besloot ik een relaxte ochtend te hebben en niet gehaast te doen. Dus relaxt wakker worden, ontbijten en tijd maken voor een workout voordat de dingen van het weekend moesten gebeuren. Ik deed mijn billen en benen workout. Het fijne is dat ik deze oefeningen in super sets doe dus twee oefeningen drie keer zonder pauze. Dan een korte pauze voor de volgende set begint. Lekker gezweten in de woonkamer en weer een activiteit afgevinkt en ik was gelijk wakker.

Genieten op zondag

De zondag begin ik het fijnst met een workout. Ik vind het heerlijk om in de ochtend te trainen en dan heerlijk onder de douche te stappen en de dag te starten. Soms weet ik al wat ik ga doen maar dit keer had ik geen idee. Ik pakte youtube erbij en keek bij de workouts wat ik wilde gaan doen. Het werd een Recovery en mobility workout van 10 minuten. Het werkte heerlijk als warming up voor wat ik erna ging doen. Na deze warming up ging ik hardlopen. Ik was in mijn horloge een interval aan het zetten maar bedacht me. Ik wil helemaal geen minuutjes wandelen en hardlopen. Nee ik wil hardlopen. Op dat moment besloot ik dat het echt hardlopen werd. Hardlopend naar de weilanden en op het 1 km punt omdraaien richting huis en proberen 2 km hardlopen vol te houden. Dit lukte, niet snel, wel heel fijn. Het was genieten om te hardlopen en mijn benen lekker in beweging te hebben. Hierna als cooling down even 10 minuten hoepelen.

Growingannanas

De video’s die ik volgde de afgelopen week waren van Growingannanas. Het zijn hele fijne workouts en makkelijk te volgen. Ik heb al gezien dat er veel video’s op haar account staan dus ik kan nog flink aan de slag en nog ingewikkelder en zwaarder dan ik deze week gedaan heb.

Ik ben heel tevreden over hoe ik het nu oppak na een periode dat het allemaal niet zo lekker liep. Het geduld om het rustig aan te doen kan soms lastig zijn maar op het moment vind ik het heel fijn en elke training beginnen met stretchen is erg fijn. Door het  stretchen begin ik rustiger aan de workouts.