vorig jaar

Active Life; Terug naar waar ik vorig jaar stond

Echt back to basic met mijn actieve leven en van daaruit terug naar lekker actief zijn. Soms is het nodig om terug te gaan naar een rustig begin, de basis om vanuit daar weer te komen naar waar ik vorig jaar stond. Ik merk dat het voor mij nu nodig is om terug naar die basis te gaan. Luisteren naar dat gevoel is vaak lastig want ik weet dat ik meer heb gekund maar nu lukt me dat niet. 

Terug naar waar ik vorig jaar stond

Het lukt me niet om daar te staan waar ik een jaar geleden stond omdat het afgelopen jaar een heel ander jaar is geweest. Hoe erg ik het ook wil om niet al het nieuws te horen en me daardoor te laten beïnvloeden toch gebeurt het. Het is me een tijdje gelukt om me er niet mee bezig te houden, helaas lukt me dat momenteel niet zo goed. Er gebeurt nog steeds van alles, vaccineren dat niet op gang komt, het kabinet dat valt, de besmettingen die niet snel dalen en zo kan ik nog wat dingen opnoemen. De afgelopen maanden zijn op het werk ook erg druk geweest en dat begin ik nu erg te merken.

Velen mensen werken thuis en die zullen graag even naar kantoor willen maar ik zou graag even thuis willen werken. Helaas is dit niet mogelijk want wie gaat al die machines in mijn huis zetten. Wacht dat gaat niet passen, kwa gewicht, oppervlakte en stroom capaciteit. Ik zie het al voor me die printers in mijn huis. Ik kom niet meer bij als dat er allemaal zou staan. Dus elke dag ga ik gewoon nog naar mijn werk, houden wij afstand van klanten en monteurs maar dit is echt heel erg opletten en nadenken continu.

Aan het einde van mijn werkdag ben ik gewoon moe en val ik te vaak in slaap. Tegenhouden helpt niet want ik ben gewoon poef weg. Zelf vind ik dit niet leuk want ik wil nog zo veel leuks of nuttigs doen maar voor mijn vriend vind ik het ook niet leuk, gelukkig is hij niet zo moeilijk. Deze week ging het al wat beter met wakker blijven en wat dingen doen. Vooral dingen die ik leuk vind heb ik gedaan, die badkamer kon nog wel een paar dagen wachten om schoongemaakt te worden.

Beginnen bij het begin

Ik wil graag terug naar waar ik vorig jaar stond maar daarvoor moet ik beginnen bij het begin. Wat is het begin? En waar stond ik. Goed voor mezelf zorgen. Ja dat goed voor mezelf zorgen hoe ga ik dat doen. Belangrijk in dat punt vind ik iets doen wat ik leuk vind elke dag. Voor mij is dat lezen en kleuren. Deze twee dingen zijn ook nog eens heel goed voor me want kleuren en lezen vind ik ontspannend. Elke dag van deze maand heb ik beide al gedaan al was het maar een klein stukje of een paar bladzijdes de stiften en een boek heb ik in mijn handen gehad en gebruikt.

Gezond eten en minder suiker. Terug naar appels, bananen, mandarijnen, wortels, komkommer in plaats van nog een chocolaatje en nog een glas cola. De vraag naar suiker gehalte in mijn lichaam is te hoog en dat wil ik terug brengen. Minder cola, minder snoepen meer bewuste keuzes maken.

Trainen deed ik vorig jaar veel, lang en intensief. Dat gaat nu niet lukken daarom heb ik ervoor gekozen om iets op te pakken wat ik heel fijn vind maar vaak vergeet om te doen en dat is yoga. Vier dagen heb ik afgelopen week yoga gedaan. Ik ben er net iets langer dan twintig minuten mee bezig en dan is het alweer klaar. Het geeft me rust maar gelijk ben ik ook bezig. Het was wel deze week een gemakkelijke yoga maar dat geeft niet, ik ben bezig, in beweging en het is ontspannend. De drie dingen die ik zeker wil momenteel.

Vorig jaar voelde ik me fit, at ik lekker maar ook gezond en was ik tevreden met hoe mijn lichaam aanvoelde. Daar wil ik heen terug. Het is geen getal op de weegschaal (al zal die nu hoger zijn dan vorig jaar) het is een gevoel.

Wandelen en fietsen

Wandelen vind ik ook erg belangrijk en fijn. In de avond wat minder en ik ben benieuwd of dat vanaf deze week nog na 21 uur kan wat ik vaak doe. In het weekend neem ik het er wel echt van om een wandeling te maken. Lekker in het daglicht naar buiten. Ja daglicht weet ik door de weeks niks van want dan lijk ik wel een kluizenaar die voor het licht wordt binnen zit en weg gaat als het alweer donker wordt. Heel af en toe is het nog net licht als ik klaar ben met werken en dan geniet ik echt even als ik naar buiten stap.

Zaterdag heb ik een wandeling gemaakt van zeker 3 km door de sneeuw. Zondag een fietstochtje van 10 km waarvan de 5 km heen ontzettend zwaar waren door de te zachte banden. De rit terug was heerlijk met het zonnetje en de blauwe lucht erbij.

Aankomende week ga ik de yoga wat zwaarder maken en daar heb ik wel zin in!