Active life; Thuisworkout voor de billen en benen

Active life; Thuisworkout voor de billen en benen

Een echte planning voor de afgelopen week had ik niet gemaakt. Ik weet dat ik een paar keer wil wandelen om toch even buiten te zijn doordeweeks en hoelahoepen een paar keer omdat het leuk en gemakkelijk is. Toch zal het soms wat beter zijn om een planning te hebben want dan weet ik gewoon wat ik wil of kan gaan doen zeker met een thuisworkout.

Wandelrondje door het dorp

Maandagavond kwam ik chagrijnig thuis. Heel de dag liep niet lekker, zo’n dag heb je weleens. Eenmaal thuis ben ik eerst even creatief bezig gegaan met wat handletteren wat heerlijk ontspannend is. Na het eten ben ik naar buiten gestapt voor een rondje wandelen, even alleen buiten en lekker bewegen. Eenmaal thuis nog even 10 minuten de hoelahoep erbij gepakt en dat is echt wel lekker en leuk om te doen. Twee vliegen in één klap; ik was weer warm en een activiteit erbij.

thuisworkout

Wandelen/hardlopen/workout/hoepelen

Dinsdag was een betere dag, kon ook bijna niet anders en ik had zin in een workout maar ik wist nog niet wat. Eerst maar even naar buiten. Ik koos voor een rondje wandelen met hardlopen tussendoor. Kleine stukjes maar even lekker versnellen. Mijn rondje van 3 km zat er binnen 28 minuten op. Tijd om aan de slag te gaan met een thuisworkout. Ik koos een billen en benen workout van de sportschool, via youtube hebben ze nu lessen staan en dat is super fijn. Binnen no time was ik flink aan het zweten. Als cooling down nog even de hoepel erbij gepakt en dat was top!

Het loopt nooit zoals je denkt

De rest van de week liep heel anders. Op het werk was er veel werk te doen, ik was later klaar met werken, begon eerder met werken en vergat pauzes te nemen om te drinken. Niet goed maar ik was zo geconcentreerd en volgens planning bezig dat de tijd voorbij vloog. Woensdag koos ik nog voor een wandeling van 6,5 km maar donderdag, vrijdag en zaterdag nam ik rust. Niet helemaal rust want mijn ochtend workout bleef ik netjes elke morgen doen. Ik vind het fijn om deze thuisworkout te doen in de ochtend, gelijk maak ik er mijn lichaam mee wakker.

Training in de sportschool

Zondag is nu echt mijn sportschool ochtend. Om kwart voor negen sta ik buiten bij de sportschool. Ik richt mijn plekje in en warm eerst op met een roeisessie. Daarna ging ik aan de slag met een armen en benen training. Een aantal super sets. Dit keer ging zelfs mijn trui uit tijdens het trainen want het was aardig zweten. De afsluiter weer de heerlijke ball slam! Tijd om even te spelen met de ringen was er ook. Heerlijk dat die er ook hangen. De thuisworkout was fijn maar het trainen in de sportschool is zo veel fijner. De materialen zijn veel uitgebreider maar mijn focus is met een thuisworkout minder dan in de sportschool.

Voor aankomende week staat de zondagtraining al ingepland. Wil ik één lange wandeling maken, één wandeling gecombineerd met een paar versnellingen en een normaal rondje. De thuisworkout wordt een womens health workout en de hoepel pak ik er ook weer een paar keer bij. Misschien ga ik de morning workout uitbreiden.