hittegolf

Active life; Trainen met een hittegolf

De hele week zijn de temperaturen boven de 30 graden geweest. De ene persoon vind het lekker de ander totaal niet. Ik behoor tot de personen totaal niet. Een hittegolf is niks voor mij. Op mijn werk zit ik in de airco maar ook daar merk je toch dat het extreem is. Normaal loop ik met een jasje aan en nu met airco aan zonder mouwen. Eenmaal buiten wordt ik geraakt door de hitte en thuis is het over en uit.

Hoe train ik met een hittegolf?

Mijn schema had nog twee trainingen op de planning. Ik had het er vorige week al over dat ik niet wist of ik die trainingen kon doen. Alleen al ligt bewegen gaf een waterval effect en een workout op het balkon om half 10 wat niet veel voorstelde was heel heftig. Hardlopen ging het dus niet worden. Ik vond het totaal niet verstandig om te gaan doen. Niet vroeg in de ochtend en niet laat op de avond. Vroeg in de ochtend was ik gewoon weg nog te moe om echt goed de ene voet voor de andere te zetten en echt afkoelen deed het niet. Ik trainde wel maar deed dat thuis op het balkon en hooguit vijftien tot twintig minuten. Goed luisteren naar het lichaam en niet te veel verwachten.

Drie keer wandelen, drie keer women’s health workout en één keer armen

Drie avonden ging ik wandelen waarbij maandag de langste wandeling was van een uur. Een fijn rondje rondom de surfplas waar je de koelte van het water af kon voelen komen. Heel fijn om dat rondje te wandelen maar wel opletten want het wordt weer vroeger donker dus deze route kan niet meer binnenkort in de avonduurtjes. Op een dinsdag had ik drie korte rondjes. Heen naar het crematorium, terug naar werk en een rondje brievenbus. Ik denk dat het bij elkaar zeker 3 km is geweest. Helaas het rondje terug naar werk gaf een enorme blaar op mijn hiel en twee op mijn voeten. Iets met nette schoenen aan en warm weer. Het derde rondje wandelen was een heen en weertje; te warm te vies, klaar ermee.

De women’s health training die ik doe is erg leuk en je wordt in vijftien minuten door een workout geleid. De eerste twee keer deed ik met mijn roze weerstandsband en de derde keer met mijn groene. Een tandje zwaarder omdat ik mijn roze niet zag liggen. De variatie in deze training vind ik erg leuk. Het is wel echt keihard werken en ik voel de billen branden als ik bezig ben maar erna voel ik me helemaal top zeker na een korte douche.

De laatste training is een training voor de armen. Niet naar de sportschool gaan door de warmte betekend minder bezig met de armen dus even twee rondjes armen met 3 kilo dumbells. Een korte maar leuke training en weer kort vanwege de extreme warmte en het ontbreken aan echt goede nachtrust.

Het vergt veel van me de hittegolf. Een slaapkamer met bijna de hele week een temperatuur van 38 graden is totaal niet fijn voor een goede nachtrust en dat merk je in alle andere dingen op de dag. Dus verstandig zijn en naar het lichaam luisteren is heel belangrijk. Wanneer ik weer ga hardlopen? Eerst de blaar een beetje helen en de temperaturen weer normaal en dan pak ik het schema wel weer op.

Op naar betere temperaturen en goede nachtrust!