ingebouwd

Active Life; Wat rust ingebouwd

Het trainen vind ik heerlijk. Het is goed voor mijn lichaam maar soms heeft het ook wat rust nodig. Dat merkte ik deze week zeker en daarom heb ik wat rust ingebouwd. Rust en toch bewegen hoe combineer ik dat dan?

Rust ingebouwd

Waarom mijn lichaam nu zo aangeeft; doe het maar even rustiger aan, dat weet ik niet. Luisteren ernaar dat heb ik zeker gedaan. Je hebt dagen dat je moe bent maar een activiteit je weer een boost geeft en die dagen zijn top. De dagen dat je moe bent en weet dat elke activiteit drama wordt zijn ruk. Maandag was zo’n dag en daarom deed ik na het werk niks anders dan eten, lezen en liggen. Voor mijn doen lag ik ook vroeg te slapen, 11 uur haalde ik niet. Deze keuze om niet te trainen was makkelijk omdat ik al te moe was om op te staan. De focus is er dan ook niet en dan is trainen heel dom. Dus rust ingebouwd voor de heel de week, alles wat minder.

Rust maar toch trainen

Met rust trainen ziet er voor mij een klein beetje anders uit. De hardlooptrainingen zijn niet met 1 km in en uit wandelen maar met 500 meter inwandelen en restant afstand tot thuis wandelen. De hardlooptrainingen deed ik direct na thuiskomst en wilde ik ook heel graag. Op het programma stond weer echt hardlopen; 15 minuten aan één stuk. Dit ging dinsdag en donderdag top. Eerste kilometer mezelf rustig proberen te houden en de tweede kilometer iets sneller. Dat iets sneller deed ik goed met 10 seconden sneller dan de eerste kilometer.

Trainen op het balkon deed ik woensdag mega kort. Alleen even wat onderhoud voor mijn schouder. Daar heb ik veel verlies door het thuistrainen. Die focus moet dus weer even. Dit nam ik vrijdag ook mee in mijn training in de gym. Heerlijk getraind daar al moest ik even zoeken naar een plekje om te trainen. Een aantal machines weer meegepakt zoals een lat pull wide, squat smith en de compound row. Alle gewichten nog even laag om te wennen maar heel fijn om te doen.

Weekend top afsluiter

Zaterdag was echt heel actief met hardlopen 6x 4 minuten, wandelen 5 km en fietsen 2x 5 km. Aan het einde van de dag was het mega rusten op de bank. De laatst training van de week was een leg killer. Om kwart over negen stond ik op mijn balkon klaar voor een workout. Eerst wakker wordne met 30 sec planken, 2x 12x heel drop, 12x bird dog, 30 sec sideplank, 12x leg lift en dit drie keer. Dit was easy met wat er volgde. 6 rounds for quality: 10 tempo romanian deadlift, 20 dumbell goblett lunges, 30 frog pumps en 40 airsquats en dat dus zes keer. Dit is echt FLexpower to the rescue maar zo lekker om te finishen.

Aankomende week ook goed rust pakken en trainen wanneer het goed voelt anders niet.