zondagen

Active Life; Zondagen in de sportschool

De nieuwe maatregelen zijn ingegaan en daarbij veranderde er regels in de sportschool. We moesten gaan reserveren. Helemaal logisch maar wel even wennen weer en hoe plan ik dat goed in dat ik niet onnodig ga reizen. Daarnaast is het vroeg donker en wordt het kouder. Totaal niet mijn weer behalve wanneer ik voor een herfstwandeling ga of een heerlijk boek kan lezen op de bank. Mijn zondagen staan in de ochtend ingepland met de sportschool.

Een drukke week hoe blijf ik bewegen

Wij dachten dat het wat rustiger zou worden op het werk. Of beter gezegd het werk beter verdeelt kon worden over de collega’s maar helaas dat gebeurde niet. Gelukkig kregen we wel hulp maar het bleef aanpoten om alles zo goed mogelijk ingepland te krijgen. Op een normale werkdag loop ik niet veel en als je ons pand ziet dan snap je dat ook wel. De afgelopen week waren 10.000 stappen op een werkdag alleen op mijn werk al het minimale dat ik haalde. Echt niet normaal hoe veel ik in beweging was. Toch had ik behoefte om te wandelen in de avonden. Vooral om even buiten te zijn, frisse lucht te hebben.

Op maandagavond een wandeling van iets meer dan een half uurtje door het dorp. Helaas is het elke keer dezelfde route want ik hou niet van donkere straten maar het is wel fijn dat ik precies een rondje van 3 km ongeveer kan wandelen door het dorp. Dinsdagavond liep ik hetzelfde rondje maar nu onder andere omstandigheden. Terwijl ik naar buiten stapte begon het te regenen. Het kon me weinig schelen. Capuchon op mijn hoofd en lekker stampen door de regen. Eenmaal thuis was ik zeiknat maar het was heerlijk geweest. Om weer een beetje op te warmen pakte ik mijn hoepel erbij. Ik kan je vertellen dat je dan zo warm bent.

Donderdag wandelde ik een stuk langer maar daardoor wel een stuk twee keer. Ongeveer 4 km met een stevige wind genieten van de frisse lucht. Wandelen werkt voor mij ontspannend en dat kan ik zeker gebruiken na de drukke werkdagen die we de afgelopen dagen/weken hebben. Zo fijn dat ik dit gevonden heb.

Zaterdag wandelde ik niet alleen. Samen met mijn vriend ben ik in het Kralingse bos een rondje gaan wandelen. Eerst langs de herten en via de plas naar de kinderboerderij en terug via het bos gedeelte. Zo fijn bos en lekker om samen in te wandelen. 4.5 km hebben we samen gewandeld, genoten van de natuur, gekletst, gelachen, bij de dieren geweest en dat is fijn.

De sportschool op zondagen

Voor een vrijdagavond had ik de sportschool gereserveerd. Na mijn werk rijd ik langs de sportschool en dan train ik en vervolg ik mijn weg naar huis. Helaas door het reserveren moet ik 45 minuten wachten. Net te laat om nog in te check en veel te vroeg om al naar binnen te mogen. Ik besloot daardoor om de geplande tijd te annuleren. Voor zondag reserveerde ik een plekje buiten en de week erna voor binnen.

zondagen

Zondag werd ik voor mijn doen laat wakker en had ik een half uur om in de sportschool te komen. Ik stond om kwart voor negen in de sportschool. Ik pakte alle spullen die ik wilde en maakte mijn eigen vak. Het trainen is omdenken hoe ik het nu doe. Door het omdenken is er nog zo veel mogelijk. Ik heb geen anderen om mij heen blijf op mijn plek tijdens de training en dat voelt heel fijn.

Iemand van binnen kwam buiten trainen. Hij checkte eerst of het druk was. Totaal niet want naast mij trainde alleen een stelletje buiten. Even later kwamen we in gesprek en dat gesprek leidde ertoe dat ik mijn binnentraining verzette naar weer een buiten training. Buiten trainen is niet erg. Ik heb materialen tot mijn beschikking die ik thuis niet heb maar ik mis toch wel een beetje het krachthonk maar mij zie je komende zondagen nog buiten.

Elke dag een workout

Afgelopen week heb ik weer elke dag een workout gedaan. Ik sta in de ochtend op ga ontbijten, lees een paar bladzijdes in een boek en dan doe ik een mini workout. Het is echt een mini workout maar ik word er fijn wakker van en train gelijk een zwak punt. Ik train met de weerstandsband de sidestep. 25 keer per zijde en dan is het al klaar en kan ik douchen en opweg naar mijn werk.

Elke dag beginnen met een workout vind ik fijn. Het trainen op zondag in de buitengym voelt ook steeds beter maar ik mis het wel doordeweeks. Misschien komt daar nog verandering in maar eerst maar eens wat rustiger op mijn werk worden.

Aankomende week ga ik door met mijn ochtendworkout, wil ik weer vier keer wandelen, hoelahoopen, trainen in de gym en een thuisworkout doen. Daarnaast de aankomende zondagen is het dus de sportschool waar je mij kan vinden en heel eerlijk het bevalt me wel tot nu toe om zo mijn zondagen in te vullen.