gezond

Active life: Een actief en gezond jaar

De afgelopen weken heeft het trainen op een laag pitje gestaan. Beginnen is dan best een dingetje. Ik heb het al een paar keer geprobeerd om weer te starten met het thuis trainen, hardlopen of wandelen maar het is best lastig zeker als je niet veel energie meer hebt als je thuis komt. Ik mis het trainen wel, het actief zijn en gezond bezig zijn. Wat wordt het plan/doel voor een actief en gezond jaar.

Hardlopen

Heel eerlijk vind ik het best lastig om een actief doel te stellen voor de komende tijd. Ik heb hier nu al een tijdje last van. Waar ik de afgelopen jaren elke keer een hardloopevent had om naartoe te werken worden die elke keer verzet. NN Marathon Rotterdam zal pas plaatsvinden op 24 oktober 2021 als dit allemaal door kan blijven gaan want hoe zeker is dat. Op dit moment moet ik er niet aan denken om 10,55 km te hardlopen. Niet verwacht dat ik dit zou zeggen. Mis ik het? Ja en nee. Wanneer ik mensen zie hardlopen en ervan genieten kan ik het zeker missen maar zie ik iemand in de zeikregen denk ik echt heerlijk dat ik die behoefte nu niet voel. Hoe ik het hardlopen weer ga oppakken dat weet ik nog niet helemaal. Belangrijk is denk ik eerst weer het wandelen op te pakken en gewoon even naar buiten te gaan.

Workouts

Het trainen had ik er in het begin van het jaar zo lekker inzitten. In de sportschool ging het echt lekker, ik had doelen voor mezelf gesteld en zelfs toen de sportscholen dicht gingen ging ik thuis lekker door. Dit stagneerde enorm na de zomer, het weer was niet lekker, in huis weinig ruimte en reserveren in de sportschool was erg lastig. Wanneer ik aan het trainen ben vind ik het heerlijk. Hierdoor weet ik dat het weer erin moet komen. Om weer te komen waar ik was moet ik gewoon rustig beginnen, weten dat ik niet verder kan gaan waar ik gestopt ben. Thuis ga ik aan de slag met mijn schema die ik thuis kan doen.

Dit schema bevat workouts met de weerstandsband. Deze workouts vind ik erg leuk om te doen en ben echt blij dat ik goede weerstandbanden van mijn ouders heb gehad. Twee keer in de week oefeningen doen zal zeker een goed begin zijn. Naast deze oefeningen wil ik minimaal één keer in de week yoga gaan doen. Yoga is een fijne vorm van bewegen en het is echt nog een hele workout. Mijn hoepel pakken om een makkelijke training te doen is ook helemaal goed en heerlijk om te doen.

Wanneer de basis er weer een beetje is, en dat is denk ik best wel snel want het lichaam onthoud heel veel, ga ik werken aan mijn conditie. Werken aan mijn conditie zal dan zijn met traplopen, touwtjespringen of trainen op de air bike.

Het voordeel is dat we naar het mooie weer toegaan. De uitdaging is het na de mooie maanden volhouden. Ik hoop dat we weer snel de sportschool in kunnen. Dat is het trainen daar weer fijn op kan pakken tot die tijd moet het even anders.

Samengevat wil ik gewoon weer wat actiever en fitter worden en daar ga ik mee aan de slag. Het is ook gezond om te bewegen en ermee bezig te zijn. Heb je tips, leuke home workouts laat het me vooral weten want ik ben altijd in om iets uit te proberen.

Veel liefs