Adriano Zumbo's fantastische keuken van ongekend zalige zoetheden

Adriano Zumbo’s fantastische keuken van ongekend zalige zoetheden

Vanaf vandaag zal ik (Rianne) eens in de zoveel tijd Donderdesign komen versterken met artikelen. Deze artikelen zullen vooral zijn over boeken en eten. Ik lees graag psychologische thrillers maar een waargebeurd verhaal kan ik ook zeer waarderen. Vandaag trap ik af met een combinatie van de twee categorieën die ik net noemde want naast gewone leesboeken vind je in mijn boekenkast veel kookboeken.

Het boek Adriano Zumbo’s fantastische keuken van ongekend zalige zoetheden van adriano zumbo stond al een tijdje op mijn verlanglijstje maar ik wilde hem graag in het Nederlands. Ik kwam hem op bol.com tegenkwam en kon niet meer wachten om hem aan mijn kook/bakboeken verzameling toe te voegen en heb hem meteen besteld. ‘s maandag had ik hem besteld en dinsdag middag rond etenstijd kwam het boek al door de brievenbus. Meteen heb ik hem uitgepakt en even bladeren dacht ik maar m’n aandacht werdt zo getrokken in het boek dat ik bijna vergat te eten. Het is een mooi geïllustreerd en geschreven boek.

Adriano Zumbo's fantastische keuken van ongekend zalige zoetheden

Het boek begint bij zijn beroemde “zumbarons”(macarons) met een gedetailleerde uitleg hoe ze allemaal gemaakt moeten worden. Vele smaken komen voorbij zoals dropmacarons of popcornmacarons mmmn. Daarna komen er nog vele andere lekkernijen zoals croissants en taarten maar ook de beroemde croqembouche; voor degene die ook graag naar masterchef Australië kijken weten wat ik bedoel want in dit programma zijn vele creaties van hem te zien geweest.

Ik ga zeker een keer een recept hieruit maken maar dan moet ik echt de hele dag de tijd hebben. Het zijn hele ingewikkelde en lange recepten maar de moeite waard. Ook belangrijk is alles in huis hebben want niet alles is makkelijk verkrijgbaar maar als je goed zoekt vind je het zeker. Ik zou nog heel veel willen vertellen over dit boek maar dat ga ik niet doen want ik hoop dat jullie net zo enthousiast blijven als dat ik was toen ik het boek binnen kreeg en erin wegdroomde.

Adriano Zumbo - adriano Zumbo's fantastische keuken van ongekend zalige zoetheden