Aftershokz Trekz Air

Aftershokz Trekz Air

Twee jaar lang heb ik de Aftershokz Trekz Titanium gedragen tijdens het hardlopen, autorijden en luisteren van podcasts. Nu heb ik een nieuwe liefde. Mijn roze titanium heeft ruimte moeten maken voor de blauwe Aftershokz Trekz Air. We zijn bijna onafscheidelijk. Het enige wat ik vaker draag is mijn horloge van Polar.

Waar ik in het verleden heel veel met muziek ging hardlopen luister ik nu naar podcasts van diverse mensen. Uren kan ik luisteren naar inspirerende mensen, motiverende gesprekken tijdens mijn trainingen maar muziek dat komt ook nog steeds voorbij. Wat ik enorm belangrijk vind is dat ik tijdens het hardlopen alles kan horen wat er om me heen gebeurt. De tractor die van achter komt, de scooter die opeens aan komt rijden maar ook de hond die niet luistert naar zijn baasje. Geluiden die ik wil horen voor mijn eigen veiligheid.

Jaren heb ik gelopen met oordopjes. Oordopjes sluiten mijn hele gevoel met de omgeving af.  Ze zorgen ervoor dat ik schrik wanneer opeens die scooter dicht langs me rijd. Met de Aftershokz Trekz Air hoef ik totala niet bang te zijn dat ik niks mee krijg. Bij de Aftershokz Trekz Air zit de muziek niet in mijn oren, maar net vóór mijn oren op de jukbeenderen. Door middel van trillingen die via de jukbeenderen naar de binnenoor worden geleid hoor ik de muziek. Het enorme voordeel hiervan is dat ik veilig kan gaan hardlopen met muziek aan want ik ben bewust van de geluiden om me heen.

De koptelefoon is niet alleen ideaal met hardlopen maar ook in de sportschool of in en om het huis. Het draadloze bereik is 10 meter. Mijn telefoon laat ik gewoon ergens in huis liggen en ik zet wat aan waar ik naar wil luisteren.  De batterij gaat wel 6 uur lang mee. Wanneer hij bijna leeg is geeft hij het ook aan door; charge me te zeggen. De kwaliteit van de batterij kan je makkelijk checken door even op het + knop je te drukken en dan hoor je of de batterij high of low is.

Alles gaat door middel van maar drie knopjes. Één knop zit rechts en daar kan je echt heel veel mee; muziek pauzeren, een gesprek aannemen of afwijzen, je laatst gebelde nummer opnieuw bellen en wisselen van nummer zijn er een paar. Rechts zit een + en een – knopje hier kan je o.a. het volume regelen en de batterij checken.

Waarom ben ik helemaal verliefd om de Aftershokz Trekz Air?

De Trekz Titanium waren voor mij al een enorme verademing. Sinds het moment dat ik de Trekz Air op gezet heb is mijn roze oude liefde nog maar één keer op gegaan. Het grote verschil tussen de twee is het gewicht en het design. Doordat de oordopjes slechts 30 gram wegen, heb je amper het gevoel dat je ze draagt. De Trekz Titanium was 6 gram zwaarder en dit voelde je zeker wel. Nu heb ik soms het idee dat ik hem niet op heb en dan zit hij al uren op mijn hoofd. Het design is wat soepeler, dunner en daarom voor brildragers nu nog fijner want de bril zit nog minder in de weg.

Het geluid in vergelijking met de Trekz Titanium is beter geworden. Ik merkte het al direct bij het aanzetten, de welkom was veel vloeiender en hakkelde niet. Wat nog altijd blijft is het geluid dat ‘lekt’. Als je naast iemand loopt die de Trekz Air draagt, dan kun je soms horen welke muziek hij of zij luistert. Persoonlijk vind ik het niet fijn dat ik overlast bezorg voor iemand maar soms moeten nummers nu eenmaal lekker hard om er ultiem van te kunnen genieten.

Er zijn 4 kleuren en ik heb de blauwe ontvangen, Midnight blue. Daarnaast kan je ook nog kiezen tussen Forest green, Slate grey en Canyon red. Hele mooie kleuren en veel rustiger dan zijn voorganger. Het materiaal van de Trekz air is  van een fijn rubberachtig materiaal gemaakt wat erg zacht maar stevig aanvoelt. Hij kan ook zeker tegen een stootje en daarom is hij makkelijk mee te nemen in je tas maar wil je het netjes doen dan gebruik je natuurlijk het bijgeleverde tasje.

Eind oordeel over de Aftershokz Trekz Air

Ik heb de Aftershokz Trekz Air nu twee maanden goed getest. Op mijn Instagram zie je hem echt vaak voorbij komen en hier in huis wordt iemand een beetje gek hoe veel ik hem op heb. Ideaal om hem ook in huis te gebruiken want ik hoor gewoon de voetbal en mijn vriend maar ik kan luisteren naar wat ik zelf wil. Nog een keer de Trekz Titanium opgezet om het verschil te horen maar mijn Philips koptelefoon heb ik niet meer opgehad. Ik vind het een top apparaat en zal hem zeker iedereen aanraden (wat ik bij een aantal mensen al gedaan heb). Het enige dingetje voor veel mensen is de prijs. Maar deel het eens door de aantal keren dat je hem gebruikt. De prijs is € 159,- voor een koptelefoon die zorgt dat je veilig en alert van A naar B komt.

 

Waar let jij op bij het aanschaffen van een koptelefoon?

Recensie exemplaar met dank aan Aftershokz