klinkert

Agnes Klinkert – Happy Hart

Happy Hart is een boek over yoga waar je blij van wordt volgens Agnes Klinkert. Een groen hart en veel roze komen me tegemoet als ik naar de cover kijk. Daar wordt ik al heel blij van. Wanneer ik door het boek blader zie ik de speelsheid maar ook de structuur in Happy Hart. Eenmaal aan het lezen blijf ik het ene na het andere feitje ontdekken. De oefeningen lezen en de tips opvolgen. Het blijft niet bij lezen, ik rol mijn matje uit en doe de oefeningen. Zelfs de ademhalingsoefeningen.

Happy Hart is hét boek dat je inspireert tot het doen en beleven van yoga. Centraal staat de Happy Hart Set, een serie lekkere yogaoefeningen waar je, met ondersteuning van de informatie en video op de website HappyHart.nu, zelf mee aan de slag kunt. Naast uitleg over de oefeningen van de Happy Hart Set staat dit boek boordevol informatie, inspiratie en tips waarmee je je eigen yogalifestyle kunt creëren. In jouw tijd en op een manier die bij jou past, want jij weet het best wat goed voor je is.

Dit is echt een yoga boek waar ik vrolijk van wordt. Happy Hart bestaat uit zestien hoofdstukken. Ademen, energie, gronden, voeding, loslaten, je stem, zelfvertrouwen, flow, discipline, buigen voor je hart, focus, balans, beweging, zachtheid, luisteren naar je hart en ontspannen. Het zijn de stappen van de Happy hart set. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen kleur met een persoonlijk stukje, een oefening, tips en een recept. Happy Hart heeft een hele warme relaxte energie waar ik blij van word, mooi geïllustreerd met kleurrijke tekeningen en foto’s. Er wordt veel uitleg gegeven en daarnaast wordt je voorzien van leuke weetjes en boek- of muziektips.

De vormgeving is zacht en speels alleen bij de kleur geel is soms de tekst niet helemaal duidelijk te lezen. Eenmaal het licht goed aangezet is het wel te lezen maar nog niet de beste keuze. Recepten heb ik nog niet geprobeerd. Voor mij persoonlijk is dit het minst interessante van het boek maar dat komt gewoon dat ik een moeilijke eter ben en waarschijnlijk halen anderen er lekkere tips uit. Normaal ben ik niet erg van de ademhalingsoefeningen maar er staan in dit boek echt wel fijne tips daarvoor. Het is leuk om eens te lezen wat de bepaalde poses eigenlijk precies doen voor en met je lichaam. Hoe je ze kan aanpassen of verdiepen. Hierdoor kan ik bewuster bezig zijn met wat de pose voor mijn lichaam betekent.

De yoga oefeningen zijn duidelijk uitgelegd en wil je liever beeld dan kom je met de code in het boek verder want dan is er beeld. Heel erg fijn dat deze optie er is. Haal er uit Happy Hart wat bij je past. Jij weet wat goed voor je is, en je kunt het niet fout doen. Je bent je eigen goeroe. Ben jij op zoek naar een toegankelijk boek over yoga dan vind ik dit zeker een aanrader. Happy Hart van Agnes Klinkert is voor € 21,95 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Palmslag