moeder

Aimee Molloy – Perfecte moeder

Een avondje weg. Een paar uurtjes maar. Wat zou er fout kunnen gaan? Als je dit leest op de cover van Perfecte moeder dan weet je dat er wat mis zal gaan. Wat en hoe dat blijft natuurlijk en raadsel tot het einde.

De cover van Perfecte moeder spreekt me zeer aan met de mooie letters op de voorkant en dan de ouderwetse kinderwagen verlaten erbij. Je weet dat hier een verhaal gaat komen met veel vraagtekens. Natuurlijk lees ik dan even de achterzijde om te ontdekken wat ik kan gaan verwachten.

Wat er op de achterzijde van Perfecte moeder staat

Een groep jonge moeders komt regelmatig samen om bij te kletsen. Als ze besluiten om een keer wat te gaan drinken zonder de kinderen, vindt iedereen dat een goed idee. Alleen Winnie, de enige alleenstaande moeder van de groep, staat niet te springen. Maar uiteindelijk halen ze haar over en de dames vermaken zich opperbest. Maar dan slaat het noodlot toe: Midas, het zoontje van Winnie, wordt uit zijn wiegje gestolen.

De politie lijkt er vanaf dag 1 een potje van te maken, dus de vrouwen nemen het heft zelf in handen: wat is er gebeurd en waar is de baby? Maar ook de media begint zich te bemoeien met het verdwenen kind en vooral met moeder Winnie.

De vragen stapelen zich op. Wie zijn de vrouwen van deze vriendinnenclub? Welke geheimen houden ze achter? Kennen ze elkaar eigenlijk wel goed genoeg? En is de moeder wel zo onschuldig?

Wat vond ik Perfecte moeder

Heel eerlijk, ik verwachtte een spannende thriller. Wat ik kreeg was meer een roman met een spanning erin. Toen ik het thriller idee los liet kwam ik beter in het boek en kon ik meer genieten van Perfecte moeder.

Het boek gaat over de Meimoeders en de verdwijning van Midas op de avond dat de meimoeders uit gingen. Je leest aan het begin van elk hoofdstuk het mailtje dat gericht ia aan alle Meimoeders met een “Tip van de dag”. In deze mails staat waar je baby op dat moment in zijn groeicurve is, op lichamelijk, emotioneel en social vlak zou moeten zijn. Het draagt voor mij niks extra’s bij aan het verhaal maar het is wel een aparte draai en je krijgt een beetje een zicht wat de meimoeders bespreken.

Tijdens het lezen leren we een aantal meimoeders kennen. Door de verdwijning van baby Midas leren de moeders elkaar ook pas echt kennen en is het niet meer oppervlakkig. Toch krijg ik zelf met geen één moeder een echte klik, het blijft te oppervlakkig en te perfect.

De leukste stukken die mij echt in het boek trokken zijn de vage stukken. Waar je je afvraagt, wie is dit en over wie gaat het en waar zijn ze. Je weet dat het iets met baby Midas te maken heeft maar je hebt geen idee wat. Aan het einde kom je hier pas achter maar zelf zat ik echt helemaal in een andere hoek te denken.

Waar ik in het begin mijn draai niet helemaal kon maken in Perfecte moeder kwam daar zeker een verandering in. Ik wilde weten wat er gebeurt was, werd op een dwaalspoor gezet en aan het einde leefde ik toch nog even mee met Winnie al was dit maar voor een paar bladzijdes maar ik kon haar gevoel ervaren.

Iets spanning maar geen enge thriller over verdwenen baby’s lezen dan kan je dit boek zeker lezen. Het boek is voor €15,00 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren