Wijnen

Aline van Wijnen – Bestemming geluk

Aline van Wijnen is een Nederlandse auteur. Steeds meer grijp ik naar boeken van eigen bodem. Vroeger las ik bijna alleen maar boeken van Nederlandse auteurs maar het veranderde doordat de feelgoods ontbraken toen ik ouder werd maar daar is veel verandering in gekomen.

De herkenbare factoren maken het fijn om te lezen in boeken van Nederlandse auteurs. Ik kan me beter verplaatsen in de personen maar zie ook plekken goed voor me. Ik zie de plekken voor me omdat ik er zelf geweest ben, ervan gehoord heb of het van foto’s of tv ken. In Bestemming geluk hebben ze het bijvoorbeeld over The duches en de P.C. Hoofdstraat. Kleine dingen maar het maakt dat een boek nog meer gaat spelen in mijn hoofd. Zo ook de Nederlandse gewoontes, handelingen, uitspraken iets meer los kunnen maken.

Waar gaat Bestemming geluk over?

Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.

Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Wijnen

Wat vond ik van het boek van Aline van Wijnen?

Bestemming geluk is mijn eerste boek wat ik lees van Aline van Wijnen. Het is niet haar eerste boek maar haar derde. Ik ben blij verrast, Bestemming geluk was moeilijk weg te leggen. Ik heb het gelezen met een glimlach op mijn gezicht. De hoofdstukken vlogen voorbij, een feelgood maar wel een met een serieus randje want Aline van Wijnen laat je ook nadenken over je keuzes. Hoe denk jij over anderen?

Wat ik mooi vond in het boek is dat Aline van Wijnen mensen met een kleine rol laat terugkeren. Iedereen die voorbij komt is niet éénmalig. Het stel dat  geen keuze kan maken over de trouwring, de vrouw van de armband tot de de vrouw waar de ring voor gekocht werd door haar man. Melanie neem alle verhalen in zich op maar begint steeds meer ervan te leren wat haar klanten haar vertellen. Mooi hoe hier levenslessen naar voren komen.

Een leuk detail is dat de vriendin van Melanie schrijfster is. Je leest hoe ze reageert op recensies, reacties op social media en alles wat er komt kijken bij het schrijven van haar boek. Ik vind dit goed gedaan. Natuurlijk is niet elk boek fantastisch maar probeer opbouwend te zijn en kraak iemand niet totaal af als het niet jouw smaak is.

Ga Bestemming geluk lezen als je net als ik aan het einde met ingehouden adem wilt weten hoe het afloopt. Het kan toch niet zo zijn dat het zo gaat eindigen……. koop het boek maar als je wilt weten hoe dit eindigt. Het boek is te koop voor € 12,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij