Davies

Alison Davies – 59 dingen die je moet weten over je kat

Leven zonder een kat, ik kan het me niet meer voorstellen. Al 15 jaar heb ik Donder en 11 jaar Mevrouw Mieps. We zien nog steeds nieuwe dingen. Dat heb je als ze ouder worden. Sinds ik zelf katten heb vind ik het leuk om over die beestjes te lezen. Niet alleen informatieve boeken maar ook leesboeken zo heb ik Molly’s & het kattencafe verslonden. Alison Davies heeft met 59 dingen die je moet weten over je kat een informatief maar leuk boek gemaakt. 

Nieuwsgierig, schattig en extreem eigenzinnig: katten zijn een enigma gehuld in bont.

Vaak zijn ze een verwarrende mix van genegenheid en afstandelijkheid, spenderen ze het grootste deel van de dag duttend maar zijn ze er als de kippen bij als er een blikje wordt opengetrokken. Hoeveel weet je nu echt over je kat? Je denkt misschien dat ze kieskeurige eters zijn, maar ze hebben eigenlijk maar heel weinig smaakpapillen en zijn al helemaal geen zoetekauw. En wist je dat katten zowel linkspotig als rechtspotig kunnen zijn? Katten zijn de ultieme meesters in zelfverzorging, kunnen jouw spraak mimieken en weten precies hoe ze iets van je gedaan kunnen krijgen.

Met prachtige gouache-illustraties en 59 weinig bekende feiten om je te helpen je mysterieuze katachtige metgezel beter te begrijpen, is dit het perfecte cadeau voor alle kattenliefhebbers. Het is super leuk om te lezen en de illustraties te bekijken. Er kwamen feitjes voorbij die ik niet wist. Het is een leuk boek om voor te lezen als je kinderen hebt want het is heel leerzaam. De illustraties verrijken echt dit boek en daar heb ik zeker van genoten. De illustraties sloten perfect aan op de tekst.

Voor kattenliefhebbers een heel leuk boekje. Leuk om cadeau te doen, te krijgen of als leermiddel voor je kinderen. Met 59 dingen die je moet weten over je kat van Allison Davies leer je meer over jouw kat en hij is te koop bij bol.com voor 15,99. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus