Allerhande kerstfestival

Allerhande kerstfestival

Twee jaar achter elkaar ben ik met mijn moeder naar de Margriet winterfair geweest. Het is super leuk maar ik wilde dit jaar iets anders samen doen. Iets wat we samen leuk vinden en nog steeds wel in de heerlijke kerstsfeer is. Dit jaar was er voor de eerste keer het allerhande kerstfestival. Het Allerhande Kerstfestival is een sfeervol foodfestival dat gaat over proeven. Drie dagen lang een feest van inspiratie op het gebied van eten & drinken. Het hele kerstmenu komt aan bod; van voor- tot nagerecht, van borrel tot ontbijt. Eten en kerst dat klonk ons goed in de oren en binnen no-time had ik kaartjes gereserveerd.

Op vrijdag de 11e zijn wij richting De Uithof in Utrecht gereden. Vanaf de Uithof gingen pendelbussen richting Het spoorwegmuseum en zo kwamen we heel gemakkelijk bij onze bestemming. Dit was dus echt super geregeld wat helemaal Utrecht inrijden of zelf met het openbaar vervoer gaan had ik weinig zin in. Bij binnenkomst kregen we allemaal een boekje waarin je dingen kunt opschrijven zoals welke recepten je lekker lijkt en waar je bent geweest of waar je nog heen moet kan je zien op de plattegrond. Super over nagedacht en het ziet er mooi uit.

Als eerste liepen we richting de kookstudio, hier was Herman den Blijker aan het koken/bakken. We vielen middenin de workshop aangezien we wat later waren dan gedacht maar toch nog wat meegekregen. Leuk om te zien hoe hij bezig is en wat voor tips hij geeft. Zo is hij heel enthousiast over bonen en die zaten ook in een brownie recept van hem. Binnenkort maar eens proberen hoe lekker die zijn.

Het spoorwegmuseum was prachtig ingericht. Zowel van binnen als van buiten zag het er heel mooi uit. Tafels netjes gedekt, mensen verkleed, bomen aangekleed en ook buiten ontbreekt er niks aan de sfeer met nog meer bomen en versiering. Zoiezo is de locatie echt prachtig. De sfeer van oude treinen en kerst past gewoon bij elkaar. Terwijl we daar waren konden we ook in het museum, niet wetend dat aan het einde een treintje was. Een treintje is niet zo erg hij zal toch niet hard gaan of raar doen. Nou deze ging soms best hard en op een stuk bam opeens naar beneden in het donker. Hier hou ik dus niet van maar toch gelachen en genoten met mama.

Wat was er veel om te proeven van zalm, forel en garnalen tot carpaccio, rosbief en rib-eye. Als er ook sushi staat dan neem je toch sushi mee en deze is wel lekker voor een supermarkt maar ik vind hem iets te plakkerig dus ga ik liever het eten bij een restaurant.

Terwijl we rondlopen komen we een enorm grootte boom tegen. Een boom met allemaal kaartjes met kerstwensen. Er hangen al veel kaartjes in de boom met wensen voor andere mensen. Natuurlijk zetten wij een wens op de kaart en hangen we ze in de boom. Onze wensen zijn voor onze mannen, we verwachten niet dat ze het pakket wat je ermee kan winnen krijgen maar goed onze wens hangt in de boom en daar gaat het om.

De hallen zijn onderverdeeld in drie categorieën namelijk ontbijt, lunch en diner. De hal welke ik het minst vond was ontbijt, daar had ik wel veel meer van verwacht aangezien het ontbijt zo leuk kan zijn. Wat ik er wel heel gaaf vond wat de vlechten die de meneer bij Passie & liefde maakte. Vlechten met vijf of zes strengen het maakte niet uit het was prachtig.

Naast allerlei dingen die je kon eten en proeven stonden er ook mensen uitleg te geven over groenten en paddenstoelen, kijk eens wat een mooie verzameling hier staat. Toch te mooi om op te eten.

Deze bovenstaande “pizza” was zo lekker dat ik afgelopen zondag heb geprobeerd ze zelf te maken. Het is zeer goed gelukt en we hebben ervan genoten lekker met een salade ernaast.

We wilden nog een keer richting de kookstudio want Miljuska ging een workshop geven. Miljuska is een fijne uitlegger, het was leuk om even te kijken wat ze allemaal aan het doen was. Ze legt alles gemakkelijk en maakt het een feest om iets te maken.

Het gaat soms ook over hoe je iets presenteert. Hoe deze peertjes gepresenteerd werden vond ik wel heel erg mooi.

Terwijl het buiten koud is en alleen maar kouder wordt en zelfs gaat regenen staat de bbq gewoon aan. Een hele leuke sfeer zo tussen de treinen en dan dat stoom van de bbq die eraf komt. Het vlees was erg lekker wat er vanaf kwam lekker die rooksmaak er ook aan. Na even daar gezeten te hebben zijn we weer snel naar binnen gegaan.

Dit vreemde rondje is een combinatie van twee groente combinaties. en het smaakt nog geen eens vies. Het is een combinatie van boerenkool en spruitjes. Het is wel iets wat je bord mooier kan maken.

Hierboven zie je inderdaad een snowglobe, alleen dit keer zitten wij erin. We gooien met de snippers en hopen dat het een leuke foto wordt. De foto vind ik echt super leuk geworden. Daarboven zie je mij met mijn truck!! Oooo wat gaaf dat hij er was en ik moest natuurlijk van dichtbij kijken hoe hij eruit zag. Hij is echt zo mooi als ik gedacht had. We halen nog een cola en lopen verder richting de laatste tentjes.

Ik wist niet dat filet americain lekker was met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Natuurlijk heb ik het dit weekend ook op deze manier gemaakt en zelf kan ik het dus ook op deze manier.

Aan het einde van onze wandeling en proeverij hebben we een volle buik en gaan we richting de opstapplaats. Daar is het megadruk zodat er twee bussen moeten worden ingezet maar we worden weer netjes afgezet bij de auto. Eenmaal thuis heb ik een boekje vol met recepten en een leuke dag als herinnering. Een geslaagd festival wat ik beter vond dan het culy festival waar ik eerder dit jaar ben geweest.