Food en Fun

Amsterdam Food en Fun

Het is alweer twee weken geleden dat Rianne en ik onderweg waren naar Amsterdam voor een dagje Food en Fun. Een stad waar we niet vaak komen en nu zaten we voor de tweede keer in een week in de trein richting de hoofdstad. Voor mij ook uniek om zo vaak in het openbaar vervoer te zitten maar het was wel heel relaxt. Gewoon zitten en niet op hoeven te letten.

We hadden een paar dingen gepland deze dag te doen en verder gingen we gewoon lekker wandelen. Terwijl het bij ons thuis heel de dag regende liepen wij in best lekker weer. Niet te warm maar gewoon lekker om alles wandelend te doen. Zo hebben we aardig wat kilometers afgelegd en daardoor meer gezien dan dat we met de tram zouden gaan. Al wandelend liepen we richting onze eerste bestemming. Terwijl we daar heen wandelden stopten we bij de Primark even binnenkijken. De Primark is echt mooi in Amsterdam daar kunnen ze in Rotterdam nog wat van leren.

Onze eerste bestemming Madame Tussaud. Daar was ik echt al jaren niet meer geweest. Het laatst dat ik er was toen zat ik zeker nog op de basisschool. Doordat we onze kaartjes van te voren al hadden gekocht konden we in de snelle rij gaan staan. Ideaal want per groepjes mocht je naar binnen en dat is wel fijn zo wordt het binnen niet te druk. Binnen is het echt leuk om de beelden te bekijken, ermee op de foto te gaan en sommige lijken echt bijna te gaan bewegen. Creepy hoe sommige echt echt lijken. Het is leuk om hier doorheen te lopen en de verschillende thema’s met bekendheden te zien en bekijken. Je ziet ook hoe het allemaal gemaakt wordt, best een karwei.

Na ons bezoekje aan Madame Tussaud liepen we naar boekhandel Scheltema. Een boekhandel waar we even naar binnen moesten. Voor mij was dit echt het oude Donner gevoel, helemaal naar boven en dan weer naar beneden. De rust die er heerst, heerlijk. Het is een prachtige boekhandel, met mooie afdelingen en prachtig aangekleed zoals met het beeld hieronder.

We lopen door de straten van Amsterdam, gaan Stradivarrius binnen wat me helaas enorm teleurstelt ik had het veel mooier verwacht. Onderweg ruiken we allerlei lekkers en krijgen honger, wat gaan we eten, ergens zitten of een snelle hap en dan zien we een lekker zaakje en daar nemen we een croissant. De mannen van kaas een zaakje met enorm veel soorten kaas, heerlijke broden en lekkers. Ik had veel meer willen proeven maar heb het niet gedaan want ik wilde later nog meer eten.

Een paar straten verder liepen we langs een bakker met wel erg lekkere stukken pizza. Daar konden we gewoon niet voorbij lopen dus hop een stukkie pizza

Na het stukje pizza gaan we verder naar onze tweede geplande bestemming van de dag. Cafe Blond, de place to be voor Rianne als Blond fan. Alles is hier in Blond stijl en het ziet er super leuk ook een ideale plek om te lunchen, werken, meeten of net als ons een taartje te eten en wat te drinken.

Zoals je ziet alles in Blond stijl en zelfs in de wc-pot zijn de Blond details verwerkt. Echt te leuk. Van het Blond cafe naar de winkel waar natuurlijk wat aankopen gedaan worden. Jammer genoeg zijn de dingen die ik leuk vind niet te koop. Na deze aankopen wandelen we terug naar Centraal station en gaan we met de train weer terug naar Rotterdam.

Een hoop foto’s deze keer maar ik heb me nog ingehouden. Ik had makkelijk veel meer kunnen plaatsen maar dan is het echt een overload. Het maakt het wel lekker visueel en kan je goed zien wat wij gezien hebben. Een super leuke dag was dit.

 

 

Bewaren