Andy van der meijde Geen genade

Andy van der Meijde was in november 2012 bij vi, hij vertelde over zijn leven, maar nog belangrijker zijn boek dat was uitgekomen, Geen genade. Als Feyenoordsupporter een boek lezen van een oud ajax en psv speler? Ja dit boek moest gelezen worden, het zou een openhartig verhaal zijn over de voetballerij en het leven van Andy, daar was ik wel benieuwd naar, vooral door de manier waarop er over verteld werd in vi. En een boek die beloofd eerlijk en openhartig te zijn over de voetballerij, dat is weer eens een ander beeld.

Het boek was zeker openhartig want Andy vertelt over zijn ongelukkige jeugd met zijn gokverslaafde vader, zijn weg naar Ajax 1, uitgeleend worden, verwachtingen niet waar kunnen maken, richting buitenland, vreemdgaan, alcohol en later ook drugs. Het voetbal gaat leiden onder zijn manier van leven. Je maakt het allemaal mee de ups en vooral ook de downs, zijn twee oudste kinderen niet meer mogen zien, een derde dochtertje krijgen die erg ziek is en continu zorg nodig heeft. Niet opgesteld worden voor wedstrijden, op het laatste moment horen dat je niet meer gewenst bent en zo valt er nog een rijtje op te sommen.

Andy van der meijde Geen genade

Met dit boek wil Andy van der Meijde voor zichzelf het verleden afsluiten maar ook een slecht voorbeeld zijn voor jonge jongens die de voetbal wereld in willen gaan. Hij wil de jongens waarschuwen voor de verleidingen die op je pad komen, verleidingen in geld bedragen maar ook in sex, alcohol en drugs.

Het boek las zo lekker weg dat ik er in drie dagen doorheen was. Ik hou wel van de makkelijke manier waarop het boek geschreven is. Het lijkt een beetje of je naar iemand aan het luisteren bent in plaats van aan het lezen.

Andy van der meijde – Geen genadeAuteur Thijs Slegers – Bladzijdes 327