medicine

Angélique Heijligers – Morning Medicine

In mijn hand heb ik een boek, formaat iets kleiner dan A5, roze met goud folie. Het boek alleen al in mijn handen hebben maakt me helemaal zen. Prachtig hoe dit boek eruit ziet. Op de voorkant een opkomende zon in goud folie op een poeder roze kaft. De tekst op de voor en zijkant in goudfolie. De titel in een stevige letter maar het onderschrift in een mooie elegante letter. Wat een gevoel een boek mij al niet kan geven, dat blijft bijzonder.

Angélique Heijligers ken ik van Stadswild. Ik las het boek Stadswild leef als een oermens in de stad. Daarnaast heb ik een training van Stadswild gehad in Rotterdam. Dat was echt heel gaaf om mee te maken. Toen ik las dat Angéliguw een boek ging schrijven over haar ochtendritueel was ik erg benieuwd. Ik heb het geluk dat ik dit boek mocht lezen.

Een goede morgen is het begin van een goede dag.

In 2017 maakte Angélique Heijligers haar allergrootste droom waar: ze ging wonen en werken in LA. Maar alles achterlaten en verhuizen naar de andere kant van de wereld betekende ook afscheid nemen van alles wat vertrouwd en dierbaar was, wat leidde tot momenten van eenzaamheid en soms ook heimwee. Dat alles bij elkaar bleek de trigger voor een sombere periode waarin ze opzag tegen het begin van een nieuwe dag. Om zichzelf daaruit te halen ontwikkelde ze een ochtendritueel, dat werkte als een medicijn. Het hielp Angélique om weer de lichte kant van het leven te zien en volop te genieten van het leven van haar droom.

Met het zevendaagse ochtendritueel van Morning Medicine is contact maken met jezelf het eerste wat je ‘s ochtends doet. Vervolgens verbind je jezelf met de unieke waarden van de ochtend: met nieuwe ogen naar de wereld kijken, een heldere geest, hoop, een nieuw begin. Want zolang je zelf heel goed weet wie je bent en waar je met je leven naartoe wilt, blijf je verankerd met jouw eigen realiteit. Voordat je wordt meegetrokken in de waan van de dag, besteed je eerst tijd en aandacht aan jezelf, je lichaam en mindset en maak je contact met de natuur.

Wat vind ik van Morning Medicine

Angélique begint met haar eigen verhaal en ervaring. Hierin komt er direct uitleg over het zevendaagse ochtendritueel tussendoor. Ze schrijft erg prettig over haar ervaring. De zeven stappen worden uitgebreid uitgelegd voor dat de week gaat beginnen. Je hoeft zelf je ochtend ritueel niet in te richting Angélique Heijligers heeft dit helemaal stap voor stap voor je uitgewerkt. Voor elke dag andere (beweeg)opdrachten en levensvragen die je jezelf kunt stellen. Volgens Heijligers heeft het ochtendritueel haar geholpen om weer sterker en positiever te worden. Het is fijn dat de ochtenden helemaal uitgewerkt zijn zo kan je direct aan de slag. Zelfs de workouts, wandelingen, hardlooprondjes en je drankje je hoeft er niet over na te denken je volgt gewoon de stappen. Na die week krijg je nog twee weken in het kort als handvat hoe je verder kan gaan met de stappen waarmee je begonnen bent. Dit is fijn zodat je voor je zelf een afbouw hebt en niet gelijk in een gat valt naar je oude ritme. Hierna verwacht ik echt een ochtendritueel te kunnen creëren.

Wat pas ik toe van de Morning Medicine

Het zevendaagse ochtendritueel van de Morning Medicine wil ik doen wanneer ik vrij ben. Anders heb ik het gevoel dat ik me moet haasten en juist met iets wat je ruimte en rust moet geven is dat niet de bedoeling. Zonder dat ik het ritueel gedaan heb kan ik al elementen toepassen. Het zijn al een soort handvaten die me helpen om een relaxt en fijn begin van de ochtend te creëren. In de morgen vind ik het fijn om me energiek te voelen en een aantal punten geven me dat extra gevoel zeker.

Heb jij rituelen in de ochtend die zorgen dat je dag fijner begint?

Het boek is te koop bij bol.com en kost € 17,99. (dit zijn affiliaitelinks – als je een boek via deze link besteld, krijg ik een percentage van de opbrengst)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna

Bewaren