Angélique Heijligers - Stadswild Leef als een oermens in de stad

Angélique Heijligers – Stadswild Leef als een oermens in de stad

Wie ben ik eigenlijk en wat wil ik écht? Wil ik om 6 uur in de ochtend al een rondje hebben gelopen, wil ik de marathon lopen, wil ik kunnen vertellen dat ik weer een pr heb gelopen of wil ik gewoon lekker genieten van een rondje hardlopen. Natuurlijk is een PR leuk maar daar gaat het mij niet om back to basic of zoals het boek stadswild zegt back to nature vooral nu ik dit boek gelezen heb weet ik weer hoe belangrijk dat is.

Wat me meteen opvalt aan dit boek is het lekkere andere formaat, de mooie vormgeving en de goede verdeling in het boek. Een bladzijde met alleen een foto en een quote daar hou ik gewoon van. Niet alleen maar lappen tekst maar ook afbeeldingen en kleine stukjes tekst dat maakt een boek wat geen leesboek is zoveel gemakkelijker om te lezen.

Misschien is je eerste gedachte bij dit boek wel: ik ga niet op blote voeten door de stad lopen of brullen als een oermens, heel begrijpelijk als je de titel leest. Dit boek is alles behalve dat, stadswild gaat over hoe je als stadsmens (druklevenmens) contact maakt met je natuurlijke aard en naar boven haalt wat je bent verloren. Stadswild is opgedeeld in vijf hoofdstukken; Leef als een oermens in de stad, Ruig trainen, Woest spelen, wild eten en & relax

Leef als een oermens in de stad is een intro van het boek, het legt uit wat het oermens in jezelf vinden inhoud. Ruig trainen, Woest spelen en & relax zijn elk opgedeeld in 3 categorieën namelijk body, mind en soul elk onderdeel is een belangrijk aspect van elke categorie want niet alleen je body moet je trainen maar ook je mind en soul  en het geheel maakt het dat je plezier krijgt in het hardlopen (elke activiteit), je sterker wordt, niet hoeft te presteren voor een ander maar gewoon fijn kan trainen voor jezelf.

Het boek staat vol tips voor: work-outs, een healthy mindset, motivatie en ontspannen. Heb je nu honger gekregen na het proberen van alle tips dan hebben ze daar ook aan gedacht want de recepten die erin staan zien er erg lekker uit. Edwin Sander heeft het boek voorzien van een aantal recepten gebasseerd op het paleodieet. Het klinkt moeilijk maar het is niks anders dan groenten, fruit, noten, zaden, eieren, en vlees van dieren die een vrij leven ge­had hebben. That’s it.

Na het lezen van het boek kijk je anders tegen een aantal dingen aan. Ik heb al een aantal leuke plekken gevonden om te trainen tijdens het hardlopen. Het is een speelpolder voor kinderen maar heeft mooie atributen om stabiliteit te trainen, je buik en rugspieren te trainen en boxjumps te doen.

Als ik wil hardlopen om 6 uur dan ga ik omdat ik het lekker vind, wil ik mijn PR op de kilometer verbeteren zoals vorige week dan doe ik dat omdat ik er op dat moment zin in heb, lukt het ben ik blij, zo niet dan probeer ik het een andere keer als ik er zin in heb. Hardlopen moet genieten zijn, natuurlijk lukt me dit niet altijd en loop ik soms om even ertussenuit te zijn, loop ik onderweg te piekeren of kom ik er niet in maar elke keer probeer ik het leuk te vinden, te genieten en te ontspannen.