Minerva

Anita event op de Tall Ship Minerva

Een paar weken geleden kreeg ik een uitnodiging van Anita since 1886 Nederland. Een Save the date met verder geen info wat we gingen doen. Lekker mysterieus! Via facebook kregen we tips en verzonnen we er met zijn allen op los wat we gingen doen. Een weekje van te voren hoorden we dat we gingen varen met Tall Ship Minerva. Ontzettend gaaf want dat heb ik nog nooit gedaan.

Woensdag 27 september was het zo ver rond 2 uur waren we op het schip en werd de groep dames groter en groter. De meesten zag ik voor het eerst, een aantal volgde ik al op instagram en een aantal waren helemaal nieuw voor me. Gelukkig kon ik één iemand veel beter en dat is wel gezellig. Maar wat gingen we nu doen? Nou dat was nog steeds een beetje een verrassing.

We werden welkom geheten door Marjon en Daniel, ze bedankten ons alleen zijn wij hun weer heel dankbaar. Hierna wat uitleg over het schip en kleine regels en toen mochten we aan de bak. We vaarden uit en samen met Nicole en Wendy en met Nicole en Nydia heb ik de zeilen gehesen. De eerste ging nog wel maar de tweede was echt enorm zwaar maar wel tof om mee te helpen.

Tijd voor de goodybag. In de goodybag een badpak, sokken, water, zonnebrand, stretchband, sportbh en ondergoed. Echt verwend. Nicole en ik sprongen gelijk in ons badpak want het weer was prachtig. Nu volgenden er twee kleine workshops. We waren in 2 groepen verdeeld en onze groep mocht eerst gaan leren knopen. Allemaal knopen die toegepast worden op het schip werden ons geleerd. Niet heel gemakkelijk maar als je het eenmaal door hebt dan is het wel makkelijk. Bij mij duurde sommige wel even maar een moeilijke die had ik zo in elkaar.

De tweede workshop was echt heel erg tof. Bodyhoop was aanwezig om ons hoopen te leren en dat is zo makkelijk nog niet. Ja een beetje rondjes draaien dat kan ik wel maar meer dan dat zat er niet in. Wat we moesten doen? Lopen op de plaats, soort lunges en squats en dat terwijl je de hoop laat draaien. Moeilijkheid erbij, we zitten op zee dus we staan niet stil om het even wat makkelijker te maken. Het was echt heel tof om te doen en ik denk dat de foto’s hieronder dat wel laten zien. Na de workshop draai ik lekker nog een paar rondjes want het is gewoon te leuk om te stoppen.

Het uitzicht op het schip is echt prachtig en voor ik het week varen we alweer terug. We mogen nog in de netten liggen en dat vind ik best wel eng maar Nicole haalt me over mee te gaan met haar en ik luister. Het eerste stuk vind ik eng maar als ik me omdraai is het al minder eng en wanneer ik lig in de netten naast Nicole durf ik zelfs even naast me te kijken. Wat bijzonder om zo mee te maken.

We varen de haven weer in. Gelukkig is de dag nog niet afgelopen. We hebben nog een hoop workout voor de winnaars van de challenge en dan mogen we zelf nog even aan de bak tijdens een quiz. Om antwoord te geven ga je in een houding staan. De houding geeft A, B of C weer. Een leuke manier van een quiz. Aan boord even een groepsfoto en toen mochten we beneden een hapje eten halen. Echt enorm goed verzorgt en heerlijk eten.

Na lekker te hebben gegeten, gekletst en een super middag gehad te hebben werd het tijd om richting het strand te gaan om daar met Nicole nog even een drankje te doen. We hoorden dat niet alleen de goodybag voor ons was maar dat we ook een bodyhoop mee mochten nemen. Dat vind ik echt enorm tof.

Marjon, Daniel en Andrea ik wil jullie enorm bedanken voor deze enorm fijne dag waar ik zeker nog aan terug zal denken. Wat een geweldige groep dames heb ik kennis mee mogen maken, dankbaar voor deze kans dat ik erbij mocht zijn en wat jullie voor ons doen. Harm dank je wel voor de mooie foto’s. Angelique en Sarah dank je wel voor de workshop en dat we een hoop mogen houden, nieuwe workout erbij.