kickboksen

Anitameisjes gaan Kickboksen

Een Anitameisje zijn is een feestje, het is speciaal en wanneer we met elkaar zijn is het genieten. Dat er dan weer een event was georganiseerd was super leuk maar wat konden we gaan verwachten. Lange tijd wisten we alleen de datum en niet wat we gingen doen. Het zou met een goede voorbereiding te maken hebben voor de Muddy Angel Run.

Marjon weet ons altijd lekker in spanning te houden met wat ze van plan is. Dan krijgen we voor het weekend een berichtje dat ze volgende week ons meer gaat vertellen bijvoorbeeld. Zitten we helemaal in spanning wat het gaat worden. Altijd leuk zulke berichtjes. De info die we kregen was; Jullie krijgen een boksclinic aangeboden op de sportschool waar Rochelle traint in Veghel. Natuurlijk stond er meer tekst in het berichtje maar dat ga ik niet helemaal delen.

Vrijdag 14 juni was het dan zo ver, kickboksen. We werden om 20:00 uur verwacht. Na het werk even een turkse pizza gehaald en door de drukte op de weg vroeg vertrokken richting Meliani Fight & Fitness. Net na half 8 kom ik aangereden. Natuurlijk even Marjon een knuffel geven, alleen ben ik heel verrast wie er naast haar staat. Tas op de grond, cola wordt door Nicole overgenomen en ik geef Wendy een enorm dikke knuffel. Wat super fijn dat ze erbij is. Dit had ik zo niet verwacht. Wat volgt is een groepshug met Nicole en Wendy, we zijn weer compleet.

In de kleedkamer trokken we onze outfit aan en mochten we op de mat plaatsnemen voor een warming-up. Een warming-up was het zeker want binnen no time stond ik te zweten: burpees, squats, jumping lunges, jumping jacks en nog meer en dan niet gewoon eventjes nee flink achter elkaar door en variaties erop dus squats en dan laag blijven hangen, jumping squats en dat alles met een flink tempo. Natuurlijk een hoop gelach, gesteun en gekreun maar we hebben het gedaan.

Opgewarmd en nu mogen we echt aan de bak, we gaan nu kickboksen. Handschoenen en beenbeschermers aan en we mogen in tweetallen oefenen. De trainers leggen uit wat we moeten doen. Eerst stoten; links, rechts, gevolgd door links, rechts, linkerhoek en dan volledig; links, rechts, linkerhoek en rechtertrap. Het is echt niet zo makkelijk als ik het nu opschrijf. Nicole en ik herhaalde echt links, rechts, stoot, trap want ooo wat ben je afgeleid en uit het ritme. Om en om deden we oefenen. Echt leuk maar hoe hard kan je gaan dat is dan weer even aftasten.

Stilzitten doen we niet aan, gelijk door met push ups en sit ups en dan mogen we echt gaan knallen. We mogen los op de bokszak. Links, rechts, stoot, schop, naar achteren burpees. Bij de eerste keer stoten, 1x schoppen en 1x burpee en bij elke keer erbij wordt het schoppen en de burpee ook meer en dus op het laatst alles 10x. Nou dat was toch wel even kapot gaan.

Een cooling down en dan mogen we naar de tafel met heerlijk eten. O natuurlijk nadat we een miljoen foto’s hebben genomen. Het kickboksen was zo tof, wat zou ik dat vaker doen als we ook zo’n les zouden hebben, misschien toch eens in de sportschool naar de kickboks les gaan? Het eten was goed verzorgd met broodjes, yoghurt, fruit, beleg, water en smoothies. Druk kletsend genieten we na en ben ik pas om half 1 thuis echt te leuk was het.

Dank je wel Rochelle, Marjon, Meliani Fight and Fitness en Anita Nederland voor deze heerlijke avond en de dagen spierpijn. Bedankt Richie Riekerk voor de foto’s. Wil je meer zien ga dan even naar mijn vlog voor beelden.