energize

Anke Houben – Energize

In 12 maanden naar een energieker leven dat kan je gaan bereiken met Energize van Anke Houben. Ik schrijf kan je gaan bereiken want zoals ze zelf ook schrijft met alleen maar doorlezen van Energize gaat er niet veel veranderen. Je moet dingen gaan veranderen.

Wat de achterzijde je verteld over Energize!

Ben je het zat om moe te zijn? Te uitgeput om iets gedaan te krijgen? Als dit je bekend in de oren klinkt dan heb je het perfecte boek in handen. Vanaf nu gaat het veranderen. Met Energize leer je in een jaar tijd van welke dingen je energie krijgt. En voel je je gelukkiger en energieker dan ooit.

In deze planner vindt je tools om in 12 maanden te ontdekken waar jij energie van krijgt. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, met oefeningen, eye openers, tips en invulpagina’s. Zodat ook jij meer veerkracht vindt om je doelen te bereiken.

Looks and Feel van Energize!

Een softcover boek met een fijne gladde cover. Het boek heeft een leeslint wat echt fijn is want je weet altijd waar je bent gebleven. De vormgeving vindt ik erg fijn. Mooie zachtige kleuren voor de cover met de titel en onderschrift in het zwart dat er daardoor lekker uitspringt. De zachte kleuren vind je door heel het boek terug.

Energize

De inhoud

In het voorwoord maken we kennis met Anke Houben die Energize geschreven heeft. Het fijne vind ik dat ze het uit eigen ervaring en na haar eigen zoektocht heeft gemaakt. Niet een energie persoon die niet weet hoe het is om geen energie te hebben maar een ervaringspersoon.

In het kort lees je over de basis van verandering, dankbaarheidsoefening en hoe je aan de slag gaat met Energize. Het boek bestaat uit twaalf maand modules. Voor elke maand van het jaar één maar je kan beginnen wanneer je wilt want maand januari hoort niet bij module 1.

Elke module start met uitgebreide achtergrondinformatie over het onderwerp. Na de uitleg volgen tips en oefeningen. Per module zijn er vier tips en oefeningen zodat je elke week met een nieuwe tip aan de slag kunt.

Energize bevat plannerpagina’s, de invulpagina’s voor de vier weken van de module. Iedere dag heeft ruimte om je intentie voor de dag te formuleren, je energie niveau bij te houden en de dankbaarheidsvraag te beantwoorden.

Per maand heb je reflectiepagina’s om te kijken wat voor jouw heeft gewerkt en te bepalen wat je mee wilt nemen. Alle teksten heb ik alvast gelezen. Nieuwe dingen geleerd zoals de kracht van neuroplasticiteit. Het is de bedoeling dat je het boek in de weken/maanden doorloopt maar ik wilde het lezen om een goed oordeel te geven. De oefeningen die laat ik voor binnenkort wanneer die week er is.

De uitleg is interessant, begrijpelijk en het voelt als een logische volgorde die in het boek zit. Je begint met ademhalen en eindigt met je bioritme om daarna alles samen te vatten. Ik denk dat het een heel behulpzaam boek gaat zijn. Voor mij is dit ook zeker een geschikt boek om mee verder te gaan en me te verdiepen in de oefeningen. Ik heb meer energie nodig en dan juist energie krijgen van de fijne dingen.

Energize

Ben je nieuwsgierig geworden naar Energize van Anke Houben? Je vindt het boek op bol.com voor € 20,00 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Snor