snap

Anki Wijnen – Snap

Van Anki Wijnen is er weer een mooi boek verschenen. Wanneer je Anki volgt op haar social media kanalen zie je prachtige foto’s, een eenheid en altijd trekken ze mijn aandacht. In snap komen punten van social media aan het bod en ga ik aan de slag met smartphonefotografie.

Snap is een boek over smartphonefotografie. Een boek omdat fotograferen met je smartphone een aantal unieke mogelijkheden en beperkingen bieden die voor fotograferen met andere camera’s niet gelden. Er wordt in Snap veel besproken, natuurlijk de voor- en nadelen, de basis, compositie, creatieve tips & tricks, techniek, fotobewerking, stijl en concept.

Wie jij bent, wat jij ziet en vastlegt is het allerbelangrijkste voor een goede foto. De camera is slechts een verlengstuk van wat je ogen zien.

Het boek is een inspiratiebron, het is heel om door te bladeren en me te laten inspireren. Het boek ziet er prachtig uit. De cover is mooi met de stoffen rode band met zilveren details en letters. Jammer vind ik wel dat de uitwerking niet helemaal hetzelfde is als shoot waar toen voor een kartonnen kaft is gekozen. Verder erg mooi met het gekozen beeld en de kleuren. Ik hou van de foto’s die Anki maakt, de kleuren zijn zo mooi en fijn, de beelden plezierig om naar te kijken en veel te ontdekken en soms ook weinig maar toch trekt de foto me om te blijven kijken.

In het boek laat Anki veel van haar foto’s zien. Door middel van de foto’s laat ze ook verschillen zien. Een goed voorbeeld wat ze laat zien is het verschil tussen een foto die is genomen met een vieze lens en met een schone lens. Ik ben me nu heel bewust om mijn telefoon lens vaker schoon te maken. Ze deelt veel tips, voor DIY, flatlays, social media, je account, posten, hashtags en hoe je bewuster naar je foto’s gaat kijken.

Belangrijke begrippen worden ook uitgelegd want we weten niet allemaal wat witbalans, kleurencirkel, peg en dng is en dan is een uitleg die gemakkelijk is wel heel handig. Dit is een boek wat ik er nog wel eens bij ga pakken. Om inspiratie op te doen maar ook een aantal tips na te lezen en toe te passen. Blijven oefenen en leren dat is belangrijk dan kom je verder.

Wil je meer weten over Anki Wijnen op haar site Zilverblauw kan je nog meer inspiratie krijgen. Wil je Snap zelf hebben? Dan kan je het boek voor € 16,99 kopen bij Bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Snor