Anna Nooshin - On Top

Anna Nooshin – On Top

Al een lange tijd stond On top op mijn verlanglijstje en voor mijn verjaardag kreeg ik hem. Zelf kocht ik hem nog steeds niet want is het een echte must read of wil iedereen hem lezen omdat iedereen hem leest. Ik had al veel over het boek gelezen en wilde graag zelf het boek lezen maar dat laatste hield me heel de tijd tegen. Vandaag lees je wat ik van het boek vind.

Anna Nooshin - On Top

On top is het boek van Anna Nooshin en in dit boek vertelt ze haar verhaal. Van een Iraans jong meisje dat in een nieuw land kwam, moest leren hoe alles hier ging, hard werkte tot een vrouw met een idee en een oude bekende waar dit idee mee werd uitgewerkt tot een goed lopend succes. Anna Nooshin is de vrouw achter een super lopende website en een enorm leuk youtube kanaal.

Anna Nooshin - On Top

Het boek On top ziet er echt prachtig uit. Ik had het boek nog niet in mijn handen gehad tot ik het kreeg. Het formaat verbaasde me eerst, ik had het groter verwacht, meer het formaat zoals het boek Sla of Happy Body. On top is 5 cm kleiner maar daardoor veel fijner in je handen. Je schuift hem ook zo je tas in en je sjouwt niet een heel boek mee. Een mooie hardcover boek met duidelijke letters een een rustige foto op de voorkant. De binnenkant is rustig, stukken tekst afgewisseld met een pagina vullende foto of een foto overzicht. Door het formaat zijn de pagina’s met tekst ook niet te lang en dat doet fijn overkomen.

Je leest het verhaal van Anna Nooshin en het leest heerlijk het is geschreven met zelfspot en humor. Naast het verhaal over haar leven, NSMBL en meer lees je ervaringen en daaruit weer tips. Het boek is een chronologisch verhaal en daarin verwerkt ze telkens tussendoor een aantal tips. Zo geeft ze tips voor het voorbereiden van een wereldreis, hoe je je droombaan krijgt en hoe je de sollicitatierondes doorkomt. Je leest hoe een fotoshoot er achter de schermen aan toe gaat dat het niet rozen geur en maneschijn is maar wel erg leuk. De tekst die op decover terug komt “Jouw handboek voor online succes” vind ik niet kloppen. Het is een inspiratiebron, een verhaal maar niet een handleiding hoe je daar ook komt. Dit zal voor velen een misleiding zijn. Gelukkig wist ik dit al van te voren en was ik daardoor niet teleurgesteld.

En is het nu een must read of ik wil het lezen omdat iedereen het leest boek?
Een must read boek. Niet voor tips en de weg naar succes maar voor de ervaring en het verhaal van Anna Nooshin. Hoe hard werken je kan brengen waar je heen wilt maar dat je daarvoor wel moet blijven werken. Niet elke dag is perfectie ook al lijkt dat op Instagram wel zo. Ik vond het stukje heerlijk over Instacraptalk zoals Yara en Anna dit noemen.

Het boek is 20 euro en te koop bij bol.com