Todd

Anna Todd – Tussen de sterren – Verliefd

In mijn boekenkast staat al een paar jaar After deel 1 Hier begint alles van Anna Todd. Een serie waar ik veel positiefs over las en toen ik After tegenkwam heb ik hem gekocht maar nog steeds niet gelezen. Wel las ik Anna Todd haar nieuwste boek Verliefd Van de Tussen de sterren serie.

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Zij is de lijm die de familie bij elkaar houdt wanneer haar vader wordt uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakt met de politie. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die gebukt gaat onder de nasleep van twee missies in Afghanistan. Hij is emotioneel beschadigd en houdt zijn gevoelens voor zich. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit -nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.

Todd

Hierboven zie je de cover en die vind ik echt heel erg mooi het geeft een warme uitstraling.

Tegenvallende berichten op social media

Voor ik in Verliefd begon las ik best wel veel tegenvallende berichten op Twitter en Instagram. Ik hoopte zo dat dit boek mij wel te pakken zou krijgen want daar had ik best wel zin in om even weg te duiken in een boek. Ik begon met lezen en merkte dat het elke keer korte hoofdstukken waren. Heel erg fijn vind ik dat dan kan je gewoon even een paar bladzijdes lezen, even een hoofdstuk.

Dit boek is een kennismaking met Karina en Kael maar ook een kennismaking tussen elkaar. Doordat Karina en Kael elkaar leren kennen leren wij ze ook kennen. Ze stellen elkaar vragen onder andere over hun favoriete muziek en vertellen over hun herinneringen. Muziek speelt een terugkerende rol en voorin het boek is er ook een lijstje met nummers die in het boek besproken worden. Deze lijst is terug te vinden op spotify. Altijd leuk om even het nummer op te zoeken waar ze het over hebben.

Echt wel een boek voor mij

Het verhaal las heerlijk, ik zat er echt helemaal in. De schrijfstijl spreekt me erg aan. Het is op een vlotte manier geschreven, de vaart zit erin. Hoe meer ik naar het einde kwam hoe moeilijker ik het weg kon leggen. Wanneer ik juist enorm benieuwd ben naar wat er allemaal gebeurt is en nog gaat gebeuren staat er Wordt vervolgd…. Dit was echt enorm gemeen. Het vervolg wil ik zeker lezen maar After moet ik nu zeker ook lezen.

De actualiteit komt ook voorbij en terwijl ik het boek lees sta ik er totaal niet bij stil maar bij sommige gebeurtenissen komt het opeens naar voren. Kael is gekleurd en wanneer de politie tussen een gevecht moet komen waar Kael probeert de twee uit elkaar de halen krijgt hij de klappen van de politie. Daarna krijgt hij de ondervraging terwijl hij juist hielp. Karina is verbaas, Kael weet dat hij zijn mond moet houden en alleen antwoorden als het gevraagd wordt. Mooi hoe Anna Todd de actualiteit in haar boek verwerkt. Het is heel subtiel geen nadruk op maar ze besteed er wel aandacht aan. Dit was echt een ideaal boek voor mij, even weg van hier, uitvinden wat er afspeelt bij iemand anders, romance, drama, heerlijk.

Ik vond het een heerlijk boek om te lezen, een fijne schrijfstijl en een verhaal waar je meer van wilt weten. Verliefd van Anna Todd is voor €16,99 te koop bij bol.com . (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij