maris

Anne-Marije Maris – Geef me je echt

Gedichten van brievenbusgeluk vind je in de bundel Geef me je echt van Anne-Marije Maris. Op instagram geelt ze haar teksten, vaak in een simpele setting van zwarte tekst met een witte achtergrond. Een oud typemachine letter en echt aandacht voor de tekst. Soms wat kleur of een afbeelding maar de nadruk altijd op de tekst. Rake korte teksten die ik erg mooi vind en die nu gebundeld zijn in Geef me je echt.

We zijn zo vaak geneigd onszelf te verstoppen achter muren en maskers. We beschermen onszelf tegen minder fijne gevoelens en tegen het soms harde oordeel van de wereld. Muren lijken veilig. Maskers geven een houding. We beschermen ons hart en intussen leven we maar half. Want wie ben je echt? Waar kom je vandaan en waar wil je naartoe? Wat heb je nodig? Het is eng om je meest pure, kwetsbare zelf te laten zien. Tegelijk krijgt het leven vaak zoveel meer kleur als je jezelf écht durft te geven. Als je jouw plek in de wereld durft in te nemen. Van jou is er maar één. Niemand is als jij. Dus geef me je echt. Met je gouden én je zwarte randjes. Want echt: je mag er zijn!

Dit hierboven is de tekst op de achterzijde van Geef me je echt. Deze tekst vind ik al een plaatje hoe de zinnen bij elkaar passen en de boodschap die het wil geven. De sfeer die Anne-Marije Maris op haar Instagram pagina hebben ze doorgetrokken naar haar bundel. De tekst in een oude typemachine letter en hier en daar een pagina met wat kleur en een andere letter. Aandacht voor de tekst.

76 gedichten, van vier zinnen tot een hele pagina vol. Het eerste gedicht heet Je echt en die vind ik al prachtig en krachtig maar er volgen er nog veel meer die me aanspreken waar ik me in kan vinden. Pagina nummers ben ik mee gestopt te noteren want het zijn er te veel om te delen. Deze pagina’s moet de lezer zelf gaan lezen en ervaren.

Diep in mijn hart gevangen
Om nooit meer weg te gaan
Diep in mij blijf je bij me
Je bent nooit ver bij me vandaan

De teksten zijn eerlijk en herkenbaar geschreven en voor iedereen heel toegankelijk. Ze zijn toegankelijk omdat het woorden en zinnen zijn die we allemaal elke dag gebruiken maar dan gevormd in een prachtig gedicht. Het zijn gedichten over jezelf laten zien, pijn en verdriet maar ook geluk en verlangen. Het spreekt alle aspecten van het leven aan wanneer je de bundel leest.

Naast de bundel zijn er kaarten en meer te koop op Brievenbusgeluk.nl zeker waard om een kijkje te nemen.

Teksten die je in een kaart kan zetten, kan sturen naar iemand om wie je geeft om zelf wat van te leren of van te genieten. Geef een bundel van geluk en kracht cadeau met Geef me je echt van Anne-Marije Maris het is voor € 15,95 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Palmslag