Theetuin

Anne West – De kleine theetuin in de duinen

De kleine theetuin in de duinen is deel 1 in een nieuwe serie van Anne West. Eerder las ik De stadstuin MaudBrittYara en toen baalde ik enorm dat de serie klaar was want er was een hele wereld gecreëerd in mijn hoofd.

Nichtjes en zakenpartners Fleur en Rosa zijn altijd heel close geweest, tot er een man tussen kwam. Rosa werd smoorverliefd op Fleurs vriend Cas en Cas voelde hetzelfde. Ze zijn nu amen, maar hun geluk heeft een prijs; hun vriendinnengroep staat volledig aan Fleurs kant en de sfeer tussen de nichtjes is akelig onderkoeld.

Bij de opening van de derde vestiging van hun patisserie in Amsterdam voelen Fleur en Rosa allebei dat er iets niet goed zit. Ze weten niet hoe ze dit moeten doorbreken, dus als ze ieder een brief van hun opa krijgen waarin hij schrijft dat zijn bakkerij op Texel in zwaar weer verkeert, besluiten ze los van elkaar daarheen te gaan. Op Texel komen ze elkaar weer tegen… en nu kunnen ze elkaar niet meer ontlopen.

Een heerlijke feelgoodroman

Anne West heeft weer een heerlijke feelgoodroman geschreven. Met De kleine theetuin in de duinen ze ze een sfeervol boek neer dat diverse onderwerpen aansnijd. De onderwerpen die centraal staan zijn familie, werk, keuzes maken en de liefde. Anne West weet deze onderwerpen goed samen te brengen. Rosa twijfelt over haar werk, ze weet niet wat ze zelf echt wil, volgt ze haar familie of moet ze haar eigen keuzes gaan maken? Is Cas haar liefde of niet? De onzekerheid die Fleur en Rosa hebben komt voorbij en het maakt de meiden heel realistisch.

Tijdens het lezen krijgt alles wat Anne West schrijft vorm in mijn hoofd. De winkels in Amsterdam tot de winkel van Opa en zelfs de bovenste verdieping zie ik helemaal voor me. Ik kom weer in een nieuwe wereld waar ik wel in zou willen lopen. De sfeer in het boek is wel een heel deel negatief en dit komt door de strijd tussen de twee nichtjes. Jammer want het is vooral herhaling wat je leest. Wanneer de nichtjes op het eiland zijn komt het de sfeer steeds beter ten goede. Helaas is dit gedeelte zo voorbij en zit het eerste deel erop.

Anne West haar boeken lezen altijd heerlijk en dat is bij De kleine theetuin in de duinen niet anders. Ik heb weer genoten van een fijn boek. Wil jij hier ook van genieten dan kan dat voor € 15,- is dit boek te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning