stadstuin

Anne West – De stadstuin 1 – Maud

De stadstuin geeft wanneer ik me in mijn handen heb al een fijn gevoel. Het houtenbord op de voorkant, een dame met bloemen in haar handen en de fijne zachte kleuren. Een boek en schrijfster waar ik nog niet bekend mee ben wanneer ik het ontvang. Wanneer ik de achterkant lees weet ik zeker dat dit een boek voor mij is.

De stadstuin is niet zomaar een moestuintje. Dit is een Amsterdamse tuin waar de buurt samenkomt en groenten verbouwt. Als de drie zussen Maud, Yara en Britt deze tuin erven, zien ze niet direct reden om elkaar in levenden lijve te ontmoeten. Maar dat blijkt een misvatting. Deze heerlijke feelgoodroman van Anne West is het eerste deel in een trilogie over de zussen, die op humoristische wijze een hoop moderniteiten op de hak neemt.

Maud is de oudste en succesvolste van de drie zussen. Maud heeft een goede baan, al heel wat jaren een relatie met Rob en een promotie in het vooruitzicht. Toch heeft maud zo haar problemen want Rob wil kinderen en zelf ziet ze dit niet zitten. Haar leven glipt langzaam uit haar handen. Wat gaat er fout en waarom geeft iedereen haar de schuld van alles en moet ze alles oplossen.

De stadstuin deel 1 gaat over Maud als ik de voorkant moet geloven maar eigenlijk vind ik dit een opstartboek waarin je de zussen Maud, Yara en Britt leert kennen. Maud heeft wel de hoofdrol maar Yara komt ook heel veel aan bod. Wanneer het boek echt over Maud had gegaan had de rest een bijrol moeten hebben. Een detail maar één die ik wel wil melden aangezien voor mij hierdoor het begin een beetje verwarrend was. Het was verwarrend doordat ik dacht vanuit Maud te lezen maar het wisselde tussen Maud en Yara. Het voordeel van nu ook Yara en Britt er best veel in voor te laten komen is dat je ze echt al een beetje kent wanneer je de andere delen gaat lezen.

Door het verwarrende begin moest ik er even inkomen maar het verhaal is echt heel leuk. Ik kan de tuin echt voor me zien op een verstopt plekje. Wat zal dat een mooi plekje zijn. Het boek bevat een boodschap en dat is dat je prioriteiten moet stellen. Het leven bestaat niet alleen uit werken en promoties maken. Zonder plezier en voldoening ben je niet gelukkig. Dit wordt echt goed neergezet door Anne West. Het boek heb ik best snel uitgelezen op een gegeven moment heb ik bladzijde na bladzijde na bladzijde omgeslagen tot het einde daar was. Ik heb genoten van dit boek van Nederlandse bodem en ben nu zeker benieuwd naar de andere delen.

Stel je voor dat er zo’n mooi plekje in Amsterdam is dan zou dit de plek zijn waar je De stadstuin moet gaan lezen. Dit boek is voor €15,00 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning

Bewaren