britt

Anne West – De stadstuin deel 2 Britt

Series, ik lees ze niet graag maar ik maak uitzonderingen. Voor De Stadstuin van Anne West maak ik deze uitzondering zeker. Ik las een tijdje geleden deel 1 Maud en moest in het begin even de meiden leren kennen. Ik keek uit naar het tweede deel over Britt en hoopte op een nog leuker deel dan de eerste.

De stadstuin is niet zomaar een moestuintje. Dit is een Amsterdamse tuin waar de buurt samenkomt en groenten verbouwt. Als de drie zussen Maud, Yara en Britt deze tuin erven, zien ze niet direct reden om elkaar in levenden lijve te ontmoeten. Maar dat blijkt een misvatting zo moeten samenwerken. Na heel hard werken is het eindelijk zo ver om hun nieuwe winkel in de stadstuin te openen.

Britt is dolblij dat ze samen met haar nieuwe liefde Menno en de zorgzame tuinman Kees haar droom heeft gerealiseerd. Maar als een oude vriend haar komt opzoeken, gaat Britt meer en meer twijfelen over haar relatie met Menno en haar toekomst in de stadstuin. Is dit hoe ze haar leven wil invullen?

Ondertussen krijgt de ambitieuze Maud te maken met een grote verandering in haar leven. Rob en Maud zijn verhuis naar een klushuis, ze heeft een nieuwe baan en ze heeft het gevoel dat alles veranderd en weet niet of ze daar al klaar voor is  en heeft Yara haar handen vol aan haar dochter Nova die na het overlijden van Joep een hele moeilijke periode mee maakt.

De hoofdrol in dit tweede deel van de stadstuin ligt op Britt. Je leert haar beter kennen dan in het eerste deel. Het fijne is dat je niet alleen over Britt leest. De levens van Maud en Yara gaat ook verder en dat loopt er gewoon naast. Juist fijn dat we daar over lezen zo stopt Maud niet na het eerste deel voor ons en leren we Yara al steeds iets beter kennen en loopt het verhaal door.

Anne West heeft weer een deel geschreven waarom ik gelachen heb maar ook weer een boodschap heb gevonden. Ze haalt onderwerpen aan die altijd actueel zijn. Dementie, ouderenmishandeling, rouw, verlies allemaal heel erg actueel en mooi om te lezen hoe ze dit verwerkt in het boek.

 

Klein ding wat ik persoonlijk jammer vind is de verandering in de kaft. De kaft is super leuk maar is anders dan deel 1 die ik heb. Verkooptechnisch is deze beter al vond ik de vorige zeker ook erg leuk.

Ga deze serie lezen want hij is super leuk, ik kijk ondertussen uit naar het laatste deel. Dit boek is voor €12,50 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning

Bewaren