Yara

Anne West – De stadstuin deel 3 Yara

De stadstuin van Anne West heeft met deel 3 over Yara het einde bereikt en dat vind ik erg jammer. Ik las deel 1 Maud en moest in het begin even de meiden leren kennen. Ik keek uit naar het tweede deel over Britt en hoopte op een nog leuker deel dan de eerste en dat was het zeker. Heel benieuwd was ik dus naar het laatste deel van deze fijne serie.

De stadstuin staat aan de rand van de afgrond en Maud en Britt laten het afweten. Nu komt het op Yara aan om de tuin te redden, maar wie zegt dat zij daar zin in heeft? Ze heeft wel wat anders aan haar hoofd, vooral nu ze smoorverliefd is op investeerder Menno. Als dan ook nog de biologische vader van haar dochter Nova onverwachts contact opneemt, is de chaos compleet. Yara beseft dat de tuin alleen gered kan worden als ze er alle drie voor gaan. En laat samenwerken nou net niet hun sterkste kant zijn…

De drie zussen en de stadstuin

Yara staat centraal in het laatste deel van de stadstuin trilogie. Natuurlijk komen de andere zussen Maud en Britt weer veelvuldig voorbij zodat je niet mist wat er in hun levens gebeurt. De drie zussen hun levens komen samen in de stadstuin en het is mooi te zien hoe ze zijn veranderd van het eerste deel tot nu. Het is heerlijk om te lezen hoe Maud over haar kind praat; “Hij was vies en hij had rimpels!” Nog mooier is het hoe ze veranderd door het krijgen van een kind. Hoe het leven in een ander perspectief gaat staan. De belangrijke dingen opeens heel anders zijn. De drie zussen gaan voor de stadstuin maar hoe?

In de drie delen hebben we ook Nova zien opgroeien naar een wijze jonge vrouw met vragen en blikken van een tiener. Ik zie het zo voor me hoe ze doet en reageert maar dan wel weer naar haar moeder trekt wanneer iets heel spannend wordt. Yara levert weer leuke momenten op waar je moet lachen, waar je meeleeft met de personen en waar je wat leert.

Graag meer van zulke series Anne West want dit is zo lekker lezen. In elk deel zitten wel een aantal mooie inzichten en lessen verstopt. In dit deel zeker dat je kan leven van niet veel ook als je meer gewend bent. Dit boek is voor €12,50 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning

Bewaren