Prepper

Anneke Blom – Prepper

13 maart 2020 er is een run op wc papier. Mensen nemen enorm veel mee en maken zelfs ruzie om wc papier. 2022 de schappen worden weer leger, benzine duurder, pas prijzen stijgen de pan uit, hoe gaan we hier mee om.  Zijn we voorbereid op situaties die kunnen gebeuren? Anneke Blom heeft mij met Prepper voorbereid op een aantal situaties.

Anneke Blom schreef tijdens de coronalockdown haar ervaringen en inzichten rondom preppen op en zo ontstond Prepper. Prepper zorgt dat je je kan voorbereiden op grote en kleine noodsituaties en zombies. Toen ik een mail kreeg of ik interesse had in Prepper zocht ik op waar het over ging. Ik las de tekst en bedacht me gelijk; Waar zijn wij op voorbereid? Onze paspoorten liggen ergens, die van de katten ergens anders, de kattenmanden liggen boven op een niet handige plek en onze voorraad eten reikt niet heel ver. Wat me vooral trok om dit boek te lezen; Serieus bedoeld, grappig geschreven.

Het is zeker serieus bedoeld en grappig geschreven. Want tijdens serieuze stukken komen er leuke en grappige stukken tussendoor. Tijdens het lezen van Prepper refereert Anneke naar films van vroeger en nu. Omdat ik in dezelfde leeftijd categorie val weet ik vaak welke films ze bedoeld maar weet je dit niet is er gelukkig een korte uitleg. Door de korte uitleg snap je waarom de film past bij de situatie. Het is goed en leuk om te lezen hoe je op sommige situaties jezelf kan voorbereiden. Er komen persoonlijke stukken van Anneke tussendoor of een random tip. Één van de random tips; Je kan van het lipje van een blikje een vishaakje maken. Zulke random tips vindt ik leuk om te lezen.

Aan het einde vindt je een bronnenlijst en nog tips om verder te lezen in andere boeken of op websites. Daarna volgen de checklists. Eerst een checklist op welke situatie je voor wilt bereiden. Zombies staat er zelfs tussen en dat vind ik echt humor dat je dit ertussen zet. De checklists die volgen zijn; voedselvoorraad (aangevuld met huisvoorraad), gebruiksvoorwerpen, Bug out Bag, Every Day Carry en Get Home Bag.

Mijn Every Day Carry ga ik weer maken maar wel met extra’s zoals zakdoekjes en aspirine. Een Get Home Back voor in de auto lijkt me wel super handig. Je weet namelijk nooit of je langer onderweg bent of ergens zeiknatte voeten krijgt en dan zijn bijvoorbeeld droge sokken wel fijn. Thuis lijkt het me handig om ook wat dingen na te lopen. Als er bij ons een stroomstoring is weet ik de zaklamp echt niet te liggen. De kaarsjes wel maar waar de aansteker is dat weet ik dan weer niet. Dus voorbereid zijn op kleine situaties kan ook en dat is al heel fijn. Het boek deed me beseffen dat ik niet heel erg voorbereid meer ben. Ik was voor Corona en tijdens meer voorbereid dan de afgelopen maanden. Hier gaat dus zeker weer verandering in komen.

Prepper

Prepper van Anneke Blom is leuk en leerzaam om te lezen. Ik heb zelfs geleerd dat er een hamsterwet is. Wil jij meer weten over voorbereid zijn bij noodsituaties dan is Prepper een mooi begin. Het boek is te koop voor € 24,95 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Palmslag