Groef

Annelies de Groef – HiitForFit

HiitForFit van Annelies de Groef is een boek waarmee je 20 minuten workouts doet thuis en waar je je energie een boost krijgt. Daar wil ik wel mee aan de slag gaan want van sporten krijg ik altijd een boost alleen niet altijd heb ik tijd of zin om naar de sportschool te gaan. Nu het donkerder wordt is een workout thuis wel heel fijn.

Fit is the new skinny! Maar hoe combineer je sporten met een drukke baan, kids, het bereiden van gezonde maaltijden en wat qualitytime voor jezelf? Met slechts 24 uur in een dag breng je liever niet te veel tijd in de sportschool door. De oplossing? Efficiënter trainen!

Het gekende HIIT-principe (High Intensity Interval Training) vraagt 3 x 20 minuutjes per week, gewoon bij jou thuis. Met slechts een waterflesje en een sportieve geest leert kinesitherapeute Annelies De Groef hoe je snel en efficiënt kunt trainen. In haar praktijk organiseert ze iedere zomer de succesvolle HiitForFit-bootcamps.

Groef

Dit boek is geschikt voor elk niveau. Ben je al bekend dan kan je sommige oefeningen moeilijker maken maar ben je een beginner dan kan je het makkelijker maken met de tips. Bij de workouts krijg je eerst een overzicht met alle oefeningen. Dit zijn meer staps foto’s zodat je aan de hand van de foto’s goed ziet wat je moet doen. Hierna wordt elke oefening per stap laten zien. Wanneer er verwacht wordt dat de oefening te moeilijk is dan staan er tips om het makkelijker te maken. Heeft een oefening leuke variaties dan worden deze omschreven. Is er iets belangrijk dan wordt er aangegeven waar je echt op moet letten om de oefening goed uit te voeren.

Dat het boek echt voor iedereen is wordt zeker aan het einde duidelijk want mensen die rugklachten hebben en mama’s kunnen ook aan de slag. Er is hier namelijk een apart stuk aan gewijd in het boek. Tips voor mensen met rugklachten, oefeningen en die zijn echt goed en fijn. Ik probeer deze oefeningen meerdere keren per week te doen. De nieuwe mama’s komen met de tips in HiitForFit ook weer in beweging maar wel op een verantwoorde manier.

Groef

Het is niet alleen maar workouts maar ook lezen van teksten die interessant zijn. Je kan lezen waarom sporten zo gezond is en waarom sporten je gelukkig maakt. Lezen over vermoeidheid en negativisme vond ik zeker een toevoeging want alles heeft invloed op je energie. Annelies de Groef is Kinesitherapeute dus ze weet waar ze over praat en dat vind ik wel heel belangrijk.

Over dit boek kan ik nog veel vertellen. Dit is alleen niet de bedoeling het zijn namelijk tips die ik uit het boek wil onthouden over core, ademen en tips voor de rug. Wanneer ik ze allemaal deel hoef je het boek niet meer te lezen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als laatste een leuk detail is dat er bij elke workout een playlist is gemaakt. Dit zijn echt leuk nummers en motiverend om aan de slag te gaan.

Groef

Nog niet alle workouts heb ik gehad maar tot nu toe is het leuk, uitdagend en maar 20 minuten. Het voordeel is ook dat je niks speciaals nodig hebt een flesje water als gewicht en een matje (als je wilt) meer heb je niet nodig.

Wil je ook thuis aan de slag gaan met de leuke workouts van Annelies de Groef? Dit boek is voor €19,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Lannoo

Bewaren