bazen

Annemarieke Piers – Poezen handleiding voor bazen

Met twee katten in huis, één voor de deur, twee bij mijn schoonouders en twee bij mijn zus kan ik wel zeggen dat ik sinds tien jaar enorm van katten hou. Allemaal rode katten maar allemaal zo anders, zelfs broer en zus zijn heel anders. Leer een kat kennen maar bij de ander werkt het weer heel anders. In het boekje Poezen handleiding voor bazen leer je meer over katten.

Als je denkt dat je alles van poezen afweet, dan heb je het waarschijnlijk mis. Katten houden veel verborgen voor mensen. Tenminste, dat denken ze. Maar nu is er dit boek! Het is afgelopen met mysterieuze en ondoorgrondelijke poezen. Als je dit boek uithebt, weet je wat je poes wil zeggen als ze haar staart in een krul houdt. En hoe belangrijk samen spelen met je kat is. In dit boek alles wat een poezenbaas weten moet: van een workshop katten aaien en kattentaal tot de kat gelukkig maken.

Katten, je houd van ze of je houd niet van ze. Donder is een maffe kat, hij lijkt soms meer een hond. Als ik hem roep komt hij aanlopen, mauwt hij als reactie en het liefst doet hij alles met mij samen. Ja zelfs naar zijn bak gaan. Mevrouw Mieps is heel anders, een klein meisje die graag bij je kruipt als ze het koud heeft maar verder moet je haar met rust laten. Toch kan ik nog veel meer leren over mijn katten of genieten van de herkenning.

Terwijl ik Poezen handleiding voor bazen lees komen er herkenningen naar voren, lach ik om stukjes tekst en wou ik dat ik met Donder high five had geoefend toen hij klein was. In de handleiding staan echt allemaal leuke en goede tips. Het boek is opgedeeld in Kennismaken, praten, eten, spelen en slapen. Het gedeelte kennismaken zou voor veel mensen heel leerzaam zijn. Niet elke kat is hetzelfde en daarom komen de kenmerken van een kat ook voorbij. Zo kan je een gelukkige en gestreste kat uit elkaar kunnen houden.

Het is een uitermate geschikt boek om cadeau te doen aan nieuwe eigenaren van een kat. Het is leerzaam en leuk om te lezen hoe ze met de nieuwe aanwinst om moeten gaan en weetjes over de kat te lezen. Zelf heb ik al 10 jaar een kat en ik heb er nog leuke of goede tips uitgehaald. Ja zelfs na zo veel jaar kan je dingen leren over je eigen kat. Naast informatie zijn er leuke illustraties in het boek gebruikt en super toffe kattenfoto’s. De kaft is heel erg mooi, op de voor en achterkant in het zwart de katten en tekst van vilt. Zo zacht dat je het elke keer wilt aanraken.

Een leuk boekje als cadeau of gewoon voor jezelf. Het boek is te koop bij bol.com voor € 14,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Snor
Vormgeving en illustraties: Maartje Kuiper