Annemerels Run Baby Run Tag

Annemerels Run Baby Run Tag

Vorige week konden jullie mijn Work that es Fit & Health Tag lezen deze week is het de buurt aan Annemerels Run Baby Run Tag want die was ook erg leuk om te lezen bij Annemerel.

– Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
In 2005 – 2006 heb ik wat pogingen gewaagt samen met een vriendin en later ook alleen maar toen ik weer ging werken verslofte dit na een tijd. Toen ik op mezelf ging wonen en op de fiets naar mijn werk ging (22 km per dag) vond ik dat wel genoeg en dacht ik niet erg na over sporten. In september 2011 stopte ik met fietsen want ik had mijn rijbewijs gehaald en een autootje gekocht. Ik begon langzaam het ritje op de fiets te missen. Even lekker trappen, wind door mijn hoofd heerlijk. Maar dat was niet het enige ook de activiteit begon ik te missen. Het leek wel of ze het gehoord hadden want op mijn deurmat lag post van VGZ mijn zorgverzekeraar. Via VGZ kon ik een paar lessen start to run downloaden. 25 november 2011 installeerde ik runkeeper op mijn telefoon zette start to run op mijn ipod en begon met hardlopen en sindsdien heb ik geen maand meer overgeslagen. Als ik nu op runkeeper kijk staat mijn doel er nog My motivation: 5 km

– Waarom ben je (in eerste instantie) gaan hardlopen?
Ik ben begonnen omdat ik het miste om mijn hoofd leeg te fietsen na een werkdag, even lekker te ontstressen en mijn energie ergens in kwijt te kunnen.

– Ben je altijd een hardloper geweest, of stond hardlopen voor jou gelijk aan steken in je zij?
Vroeger zat ik op turnen tot ongeveer mijn 20e denk ik. Ik vond het heerlijk om over de balk heen te lopen en erop te springen en balanceren maar warmlopen was niet aan mij besteed. Op school was gym een drama een coopertest lopen terwijl ik er een paar weken van te voren geopereerd was aan mijn voet is niet leuk en vooral niet als de leraar je dwingt en je niet geloofd als iets zeer doet. Dus ook toen was het niet mijn favoriet maar dit lag wel aan de situatie.

– Loop je het liefste alleen of samen?
Ik loop het liefst alleen maar ik zou af en toe ook graag samen met iemand lopen maar het is altijd wel erg lastig plannen en in de buurt heb ik niet veel lopende vriendinnen.

– Wat is je favoriete hardloopschoen?
Ik ben weg van mijn Mizuno wave inspire 9 maar eind deze maand hoop ik nieuwe pareltjes aan mijn voeten te hebben en dat mijn favoriet zijn.

– Waar loop je normaal gesproken?
Ik loop in Krimpen aan de Lek, Krimpen aan den IJssel en hoop zometeen wat vaker in Capelle aan den IJssel en Rotterdam te lopen.

– Wat is het gaafste rondje dat je ooit gelopen hebt (afgezien van wedstrijden)?
Mijn gaafste rondje was in Rome, omdat het niet in Nederland was, het zo mooi is om daar te lopen, de omgeving zo anders is. Helaas durfde ik niet ver maar ik ben wel 2 keer geweest en dat is wat voor mij telt.

– Wat is het grootste drama dat je onderweg hebt meegemaakt?
Moeten plassen en eigenlijk niet durven gaan omdat iedereen me overal kan zien. uiteindelijk toch ergens in de bosjes gegaan. De volgende dag ontdekte ik nog geen 500 meter terug een dixie!!

– Heb je al wel eens een wedstrijd gelopen? Wat was je eerste wedstrijd?
Ja zeker, mijn eerste wedstrijd was de hemelvaartsdagloop in Lekkerkerk. Dit moest ook mijn eerste worden, ik wou hem in 2012 al lopen maar doordat ik ongeveer 5 weken niet goed heb kunnen trainen door ziekte leek mij dat niet verstandig en liep ik hem voor het eerst op 9 mei 2013.

De hemelvaartsdagloop

– Als je al een wedstrijd hebt hardgelopen, wat is de mooiste wedstrijd die je ooit gelopen hebt?
Dit is een lastige, ik heb nu 5 wedstrijden gelopen en alle vijf waren ze anders. Ik ga voor de hemelvaartsdagloop, de meeste spanning had ik hiervoor mijn eerste wedstrijd geen idee hoe het zou gaan, ik ging te hard van start moest een stukje wandelen, werd ingehaald, werd uiteindelijk een na laatste maar wat was ik trots op mezelf, ik had het gedaan en mijn ouders, zus, schoonouders, vriend, opa, vriendin en neefje waren er om mij aan te moedigen dat was heel leuk.

– Doe je naast hardlopen ook nog andere sporten om je hardlooptraining te ondersteunen?
Drie keer in de week ben ik in de sportschool te vinden. 2x voor body balance en 1x voor kracht en cardio, probeer ik wat te fietsen en skeeleren af en toe maar doe ik dat veel te weinig. Thuis wil ik ook wel eens wat extra oefeningen doen.

– Wie of wat is jouw grootste inspiratie op hardloopgebied?
De laatste tijd heb ik vooral geleerd om niet te veel naar anderen te kijken maar vooral naar mezelf, dit kwam vooral na het lezen van het boek van stadswild. Maar er zijn wel een aantal meiden die mij inspireren; Het doorzettingsvermogen van Zélia, het zien van de kleine dingen in een run van Eveline, de prestaties die kelly al bereikt heeft, de meiden van Just keep running omdat ze echt zijn, geen zin hebben maar wel willen, trots zijn op zelfs de kleine prestaties en doen wat ze willen.

– Wat is jouw top 5 powersongs
Work Bitch van Britney Spears
Burn van Ellie Goulding
Can’t Hold Us en Macklemore & Ryan Lewis Feat. Ray Dalton
#That Power van Will.I.Am Ft. Justin Bieber
Wake Me Up van Avicii

 

– Wat is de langste afstand die je ooit gelopen hebt?
Mijn langste afstand heb ik in april gelopen en dat was 11.13 km

– Wat is jouw grootste doel op hardloopgebied?
Mijn grootste doel is genieten van de momenten, de wedstrijden en de meetings. Graag zou ik de 10 km onder het uur lopen en daar ben ik hard voor aan het werken. Aan het einde van dit jaar staat er een 15 km uitdaging gepland de bruggenloop in Rotterdam. Na deze 15 km ga ik verder naar een halve marathon en ooit ………..