hulst

Annet Hulst – Bloedheet

Bloedheet van Annet Hulst is verschenen en wat heb ik van dit boek ontzettend genoten. Mocht je me volgen op twitter dan kan je een aantal retweets voorbij hebben zien komen het afgelopen halfjaar of het bericht: Aan het testlezen voor @LetterRijn altijd jammer dat je niet meer dan dat kan zeggen maar ik ben lekker aan het lezen en hoop dat het zo blijft. Vind wel bijzonder om te testlezen. Dit was een bericht in december en snel daarna kregen wij te horen dat het boek ging worden uitgebracht en nu is het daar. Gesigneerd en wel heb ik het in mijn handen.

Stel dat je uit nieuwsgierigheid je DNA opstuurt naar een bedrijf dat het vergelijkt met DNA van anderen. Stel dat je op deze manier op een groot familiegeheim stuit. Het overkomt de 18-jarige Fee Wilkens. Fee is eerstejaars student geschiedenis in Leiden. Sinds enkele maanden woont ze, met haar beste vriendin Rox, in het appartement dat haar ouders voor haar hebben gekocht. Tijdens de voorbereidingen van haar vaders vijftigste verjaardag, doet Fee een schokkende ontdekking die veel vragen bij haar oproept. Wat is er vroeger precies gebeurd rond het familiebedrijf in Apeldoorn, Spa Resort Het Kristal? Wat staat er in het dagboek van oom Bas, dat hij schreef in de gevangenis? En wat ziet de knappe Joey eigenlijk in Fee? Dan sterft er een familielid. Dat Fee nieuwsgierig is, komt nu goed van pas. Ze besluit samen met Rox op onderzoek uit te gaan. Ze moet weten wat het sterfgeval heeft te maken heeft met haar verleden.

Bloedheet vol spanning

Bloedheet leest erg prettig, de gebeurtenissen volgen elkaar vlot op waardoor er een fijn tempo in het boek zit. Wanneer ik denk dat de spanning wegzakt komt alweer het volgende spanningselement. Ik zat direct in het verhaal, en hoe verder ik kwam hoe moeilijker ik het weg kon leggen. Ik wilde weten wat voor ergs Bas had gedaan, waarom er zoveel verzwegen werd en hoe was de relatie onderling. Mijn pauzes werden stiekem steeds langer omdat ik het verhaal niet wilde laten stoppen ik moest verder lezen.

Het verhaal heeft een goede opbouw. Voor mijn gevoel is dit iets wat echt kan gebeuren alleen dan mag de gruwelijke kat scene eruit blijven. De personages zijn goed neergezet. Tijdens het lezen kom je over iedereen steeds iets meer te weten zelfs over de bijpersonen. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Fee, afgewisseld met het dagboek van Bas. Hierdoor krijg je een goed beeld van een ander persoon mee maar vooral belangrijke informatie over vroeger. De spanning blijft in het boek aanwezig en bouwt zich steeds verder op. Het boek weet mijn aandacht vast te houden tot het einde, het had me echt in zijn greep, ik wilde het niet wegleggen. Mijn gedachtes werden tussen personen heen en weer geslingerd en de spanning bleef het gehele boek aanwezig. Ik vind dat Annet Hulst dit echt goed gedaan heeft.

Bloedheet van Annet Hulst las ik in december en ik noemde het één van de betere boeken die ik dit jaar heb gelezen kwa spanning. Het heeft me geen één keer kwijtgeraakt. Ik kan alleen maar zeggen lees Bloedheet en geniet er net zo van als ik heb gedaan. Bloedheet is voor €18,00 te koop bij Bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Gesigneerd exemplaar met dank aan LetterRijn