Appeloogje

Appeloogje

Al een tijdje volg ik Appeloogje op instagram. Dit is het account van Marjolein. Marjolein woont bij mij in het dorp en ik volg haar om haar creativiteit en fijne beelden die ze van onze omgeving maakt.

Appeloogje is een webshop met waterverf illustraties verwerkt op kaarten, posters, en meer. Ben je dol op de waterverf stijl dan zit je hier goed. Ik vind het prachtig en kijk graag mee wanneer ze haar vorderingen deelt op instagram. Tijdens Koningsdag stond Marjolein op de markt en kocht ik er al drie kaarten. Waar die in huis liggen heb ik eerlijk geen idee van. Ik wilde ze boven ophangen na de verbouwing en dat kan nog niet want ik weet niet waar ze liggen.

Tijdens de kerstmarkt in Lekkerkerk kocht ik weer drie kaarten. Dit keer één die ik al heb namelijk met de beren. De beren is voor mijn schoonouders en daarnaast kocht ik twee keer de pinguïn. Twee keer de pinguïn omdat mijn zus er net voor zei dat ze die erg leuk vond. Dus terwijl mijn zus doorliep kocht ik er één voor haar en één voor mij. Hierboven zie je hoe ik de kaart met cadeau aan mijn zus gaf.

Waar de naam Appeloogje vandaan komt

De naam Appeloogje vind ik enorm leuk en op haar website las ik dat de naam Appeloogje is ontstaan doordat haar vader haar altijd oogappeltje noemde (en nog steeds eigenlijk). Nu ze zelf 2 dochters mag hebben zijn zij ook haar absolute oogappeltjes en creëert ze vaak producten met hun fantasie in haar achterhoofd. De naam oogappel(tje) komt al voor als bedrijfsnaam dus vandaar het omgedraaid, net even anders.

De illustraties worden door Marjolein geverfd en vervolgens digitaal gemaakt zodat ze gedrukt kunnen worden op verschillende materialen. Ik kan niet beloven dat mijn collectie volgend jaar maar bij vier kaarten blijft want ik had dit jaar al zo veel moois gezien. Neem een kijkje op haar website want je vind er van alles. Van kaarten tot posters. Voor de kinderen letterposters of gewoon voor jezelf een mooie illustratie.