Aquanitabootcamp

AquAnitabootcamp

Er zijn events waar je bijna geen nee tegen kunt zeggen. De reden? Omdat het altijd enorm gezellig is, ik vol motivatie terug kom en met een glimlach terug kijk op de events. Anita events zijn zo. Anitameisjes zijn vrolijk, echt, gezellig en allemaal heel verschillend maar accepteren elkaar. Het is altijd een warm bad waar je in komt. Dit keer was het letterlijk en figuurlijk een warmbad. Zaterdag 16 februari stond er een Anita activiteit op de planning en daar keek ik erg naar uit. De titel verklapt al een beetje wat het is AquAnitabootcamp is een bootcamp in en om het water.

Zwembad Rhienderoord

In Brummen moesten wij ons om 14:00 uur melden. Om half 1 stond ik daarom bij Linda voor de deur om het tweede uur gezellig samen te reizen. Nee Brummen is niet om de hoek. Het tweede uur rijden vloog voorbij met ons geklets over alles en nog wat. Als één van de eersten kwamen we aan bij Rhienderoord. We verzamelden ons buiten en na elkaar begroet te hebben en even gekletst kwam Marjon ons halen. In de ontvangstruimte stonden flamingo’s op tafel, water, gebakjes en een tafel vol mooie roze handdoeken. Deze handdoeken hadden allemaal een naam, onze eigen naam. Mooi met een lint eromheen en tussen de handdoek zat ons badpak of bikini.

Echt wat een ontvangst door Mirjam en Marjon. Er werd even uitgelegd wat er precies ging gebeuren na een lekker taartje, wat kletsen en drinken. Tijd om in een bikini te gaan en het water in te springen.

Rosa Faia Beautiful

Voor mij was zat er een bikini tussen de handdoek. De bikini is van Rosa Faia Beautiful. Het broekje is de Nora bottom een sportieve bikinislip met plooitjes aan de zijkant die je met smalle koorden in de lengte kunt verstellen. De top is heel mooi en we hebben de bikini’s goed kunnen testen tijdens drie verschillende workouts. Ik kan je vertellen dat alles perfect blijft zitten en ik na twee keer springen in het water dus totaal niet meer oplette of alles op zijn plek bleef zitten. De test der testen doorstaan.

Aquanitaworkout

In drie groepjes gingen we aan de slag. Ons groepje was snel gevormd met Nicole, Meike, Linda en Karen. Een gezellig groepje dat full focus aan de slag ging. Elke workout duurde 20 minuten. Ons groepje begon bij de waterbootcamp. De waterbootcamp bestond uit een aantal workouts op de kant afgewisseld door workouts in het water. De dolphin vond ik een hele leuke om te doen maar ook joggen in het water met soort gewichten die je voor je uit moest duwen. De afwisseling van in het water en op de kant is erg leuk. Na een workout even afkoelen in het water maar wel gelijk doorgaan met de oefening in het water. De 20 minuten waren zo voorbij.

Aquaspinning

Door naar Aquaspinning. Schoenen aan en het water in richting de fietsen. Voor mijn gevoel is het fietsen heel licht. Echt heel zwaar vind ik het fietsen niet worden en dat had ik wel verwacht. Wanneer we met onze armen het water meer en meer in beweging brengen merk je weerstand komen. Het is een super leuke ervaring om eens een lesje op de fiets in het water te doen. Het voelt heel anders aan dan wanneer je het op de kant doet.

Aquaboarden iets wat ik al lang wilde doen

Dan iets waar ik naar uitkeek om te proberen; Aquaboarden. Een klein beetje eng vind ik het wel want ik haat in het water vallen. Voor de zekerheid alvast mijn bril af en voorzichtig wat heen en weer bewegen. Dit was echt wel gaaf en hard werken want je balans moet je continu hervinden. ZO tof om hier een workout op te doen. Squats, sit ups, planken maar ook springen en ja dat ging niet altijd goed. Plons! Keihard het water in natuurlijk, het zwaarste er weer opklimmen. De tijd geen veel te snel voorbij!

Nog lekker wat plonzen in het water met zijn alle, wat foto’s maken met de hele groep en toen was het tijd om te douchen en weer gewone kleding aan te trekken. De bikini heeft het allemaal doorstaan en zal hier zeker in de zomer aangetrokken worden om te zonnebaden of zelfs wat baantjes te trekken. Met een groepje zijn we nog heerlijk uit eten geweest en konden we daar nog gezellig kletsen.

Benieuwd naar bewegende beelden check dan mijn vlog.

Dank je wel

Dank je wel Mirjam voor de top organisatie wat een werk moet het geweest zijn. Marjon bedankt voor de mooie bikini’s en het mede mogelijk maken van deze gezellige middag. #Anitameisjes bedankt voor de gezelligheid, het was weer een feestje! Achter de schermen werkten er natuurlijk ook mensen mee; Dank je wel Wilma en Daniel. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf; Patrick van Gemert.