Asics........ waar het allemaal mee begon

Asics…….. waar het allemaal mee begon

23 oktober 2011 begon ik met hardlopen. Een maand nadat ik mijn rijbewijs en auto in bezit had. Voordat ik met de auto kon fietste ik elke dag 22 km. Ik had zat beweging maar door die auto bewoog ik niet meer genoeg.

Toen er op de deurmat een brief van VGZ viel met lessen van start to run voor je ipod ben ik daarmee begonnen. Al eerder had ik het geprobeerd maar zonder succes. Ik liep op gevoel of met een stopwatch om de tijd bij te houden. Start to run voelde erg goed. Ik wist wanneer ik moest lopen, wandelen en hardlopen. De stem was fijn. De muziek lekker afwisselend.

Na een aantal lessen besloot ik dat de schoenen die ik van mijn oude werkgever Rucanor gekregen had totaal niet geschikt waren voor mij. Samen met mijn moeder kocht ik mijn eerste paar hardloopschoenen. Zwart met paars. Veters met zilveren draad erdoor. Deze schoenen moesten het gaan doen. Ze moesten me brengen naar mijn eerste hardloopwedstrijd. De hemelvaartsdagloop in 2012. Een half jaar om te trainen moest lukken toch? Ze brachten me overal. Ik liep velen kilometers. Door ziekte en een operatie moest ik mijn eerste wedstrijd verplaatsen. We maakten meer kilometers. Snellere tijden en liepen op mooie plekken. In 2013 stond ik aan de start van de hemelvaartsdagloop. Mijn zwart paarse schoentjes brachten me naar de finish lijn. Ik had mijn eerste wedstrijd gelopen. Ik was zo trots op mezelf. Het smaakte naar meer. Ik voelde dat ik niet meer zou stoppen met hardlopen.

Asics-donderdesign-1

Vele trainingskilometers gingen er aan vooraf. Hun missie was volbracht. Om de prestatie te vieren kocht ik nieuwe schoenen. Dit keer bij de hardloopwinkel. Mijn eerste schoentjes trok ik nog af en toe aan. Een tijdje trok ik ze nog aan naar de sportschool want afscheid nemen van iets dierbaars vind ik moeilijk. Maar nu mogen ze toch echt totaal uitrusten. Wees maar niet bang. Jullie belanden niet naast mijn laarzen in de vuilniszak. Een doos in de berging is ook niet geschikt. Een plekje in de vitrinekast is denk ik de beste eer die ik jullie geven kan.

Bedankt Asics, jullie hebben mij veel plezier en mooie prestaties gebracht.

 have-a-nice-day-patricia-donderdesign