Verdwaald

Astrid Habraken – Verdwaald in Tirol

Verdwaald in Tirol is het debuutboek van Astrid Habraken. Eerder kon je op mijn blog een interview met haar vinden. Een interview die eigenlijk in Wassenaar had plaats moeten vinden. De boekpresentatie waar ik bij zou zijn alles ging anders maar er gebeurde ook wat goeds Verdwaald in Tirol kwam eerder uit. Daardoor kunnen we nu al genieten van het boek wat Astrid schreef.

Stéphanie hoeft niet lang na te denken als haar man Lex thuiskomt met het aanbod voor een baan in Oostenrijk. Dit is haar kans om helemaal opnieuw te beginnen. Zonder een idee van hoe ze haar leven in Innsbruck op gaat bouwen, vertrekt Stéphanie naar haar nieuwe woonplaats. Een stad die ze niet kent en een appartement waar ze nog nooit binnen is geweest. Al snel merkt Stéphanie dat ze haar oude leven niet zo makkelijk van zich afschudt. Haar emigratiedroom verandert langzaam in een boze droom. Terwijl Lex zich in zijn werk verliest en veel weg is, worstelt Stéphanie steeds meer met zichzelf en met vraag: wat doe ik hier?

Wat vond ik van Verdwaald in Tirol?

Wanneer verschijnt het vervolg op Verdwaald in Tirol? Dat is wat ik me afvraag wanneer ik de laatste bladzijdes lees en het boek dichtsla. Een boek wat ik dan ook zeker zou gaan lezen. Het verhaal neemt je al vanaf het eerste hoofdstuk mee. Je leeft echt met Stéphanie mee. Je leest haar gedachten, gevoelens en kijkt mee vanuit haar punt. Het kost totaal geen moeite om in het verhaal te komen ik zit er direct in. Ik ging me echt afvragen wat zou ik doen in haar situatie maar een andere keer zou ik haar willen zeggen, neem actie ga beginnen met …., denk aan je eigen geluk maar wel in Innsbruck en niet in Rotterdam. Het is echt een boek die gaat over dromen en hoe iets in de realiteit is.

Je kan grote dromen hebben over het leven in het buitenland of projecten die je wilt doen maar de realiteit is vaak heel anders. Je moet stappen ondernemen om ergens te wennen, ergens een thuis te maken en met projecten moet je stappen zetten om iets te bereiken. In dit boek volg je het persoonlijke proces van Stéphanie en daar komen heel wat gevoelens voorbij.

Het gaat er niet om waar je woont
maar dat je ontdekt wat je zelf leuk vind en stappen zet.

De schrijfstijl van Astrid is zoals ik herken van haar blogs. Heel vlot, beeldend en vol gevoel. Dit merk ik dan ook door heel het boek en nergens zakt het weg. Aan het einde komt er een kleine versnelling in het boek en dat vind ik helemaal goed want uitgebreid alles vertellen past niet in het verhaal daar zou het traag van worden.

verdwaald

Hoe komt het hardlopen terug in verdwaald in Tirol?

Het hardlopen komt voor in verdwaald in Tirol op een manier waar ik het eerst niet verwacht had. Maar het past wel bij Stéphanie hoe het verwerkt is. Ik ben benieuwd hoe het in een vervolg (als dat er komt) verder gaat met haar hardloopplannen.

Wil jij Verdwaald in Tirol ook lezen en genieten van het debuut wat Astrid Habraken heeft geschreven dan kan dat zeker en ik raad het aan. Het boek is voor € 15,00 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Astrid Habraken