spiegelmeisje

Astrid Witte – Spiegelmeisje

Voor het lezen van Spiegelmeisje ben ik onder de indruk van de cover. Ouderwetse kleurtinten zijn er gebruikt voor de foto. Ze ziet zichzelf in de spiegel en daar kijkt het meisje best wel angstig bij. In het midden staat de titel met eronder en erboven een streep en een mooie decoratieve lijn in de sfeer van de spiegel. Het wekt direct mijn interesse.

Waar gaat Spiegelmeisje over?

Wanneer Marleen per ongeluk een antieke spiegel breekt, komt ze in een spiegelwereld terecht. Letterlijk alles is gespiegeld. Op school is niets meer leesbaar en ze heeft het gevoel voor gek verklaard te worden. En dan heeft ze nog niemand verteld over de geestverschijning die voortdurend opduikt. Maar tijdens haar zoektocht komt Marleen erachter dat zij niet de enige is die in een spiegelwereld zit opgesloten.

spiegelmeisje

Wat vond ik van Spiegelmeisje?

Het boek begint met een leesinstructie. Je hebt een spiegel bij de hand nodig. Maar laat hem niet vallen en maak hem niet kapot. Ik vraag me al af waarvoor ik de spiegel nodig ga hebben. Tijdens het lezen wordt het al snel duidelijk, al gaat lezen in spiegelbeeld me aardig goed af. Dit detail vind ik wel leuk. Terwijl je aan het lezen bent staat er een stukje tekst achterstevoren. Het past bij het verhaal en geeft het verhaal iets extra’s

Het verhaal is goed in elkaar gezet. Vermakelijk er zit een avontuur in en je bent benieuwd hoe het opgelost gaat worden voor Marleen en wie de geest is. Hou je van een beetje mysterie en geesten dan is dit zeker een aanrader om te lezen. Spiegelmeisje is een jeugdboek maar ook zeer vermakelijk voor de wat oudere lezer. Het leest gemakkelijk en er worden geen moeilijke woorden gebruikt. De hoofdstukken zijn kort en dat is voor een jeugdboek altijd fijn. Het einde had wat langer gemogen want hoe gaat het nu verder met Marleen?

Wil je weten hoe het met het spiegelmeisje gaat? Koop dan het boek voor €15,95 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Clavis