padden

Avondwandeling met padden

In de Krimpenerwaard schijnen herten te zijn. Laat ik specifieker zijn want de Krimpenerwaard is wel een heel groot gebied. Bij de Surfplas in Krimpen aan de lek zijn er herten gespot. Natuurlijk wil ik ze zelf ook spotten maar dat moet bij schemer en daar ben ik geen fan van. Waar je heen moet is geen verlichting en kan het opeens donker zijn. Gelukkig hoefde ik niet alleen en gingen we samen op hertenjacht maar kwamen we niet verder dan padden.

padden

We gingen om kwart over acht op pad. We wandelden richting de surfplas. Ik keek veel om me heen tussen de bomen en de paden maar ik zag helemaal geen herten. Nergens hoorde ik een hert en nergens zag ik een hert. Heel jammer maar logisch want het was misschien nog niet stil genoeg. Dan nog moet je mazzel hebben om ze te spotten want het is een best groot gebied.

padden

We wandelen via een grindpad terug naar huis. Langzaam wordt het donker. Het langzaam donker worden gaat opeens heel snel. In dit gebied is geen verlichting, de huizen zijn te ver weg dus het is echt donker donker. In de verte horen we de voetbal en bij onze voeten hebben we het idee dat er iets is. Onze zaklampen gaan aan en op het pad waar we lopen zitten allemaal padden.

padden

Niet zo maar eentje nee elke paar meter wel een paar. Echt een paar want ze zitten samen, wel een stukje uit elkaar maar het lijkt wel of het allemaal setjes zijn. Ze blijven heel stil zitten en wij genieten even van wat we spotten op onze wandeling. Geen herten maar we vermaken ons enorm met de padden voor we weer naar de verlichte wereld lopen.

Jammer genoeg was het erg lastig te fotograferen. In het donker met een zaklamp van onze telefoons en dan proberen goed scherpe foto’s te krijgen is echt heel lastig zeker omdat ik zelf niet op die hoogte zit. Toch ben ik wel tevreden met wat ik gemaakt heb deze avond. Die herten, wie weet ga ik ze nog zien maar ik denk het niet.