Avondwandelingen

Avondwandelingen in de lente kunnen wanneer het weer het toe laat enorm lekker zijn. Wanneer het nog lekker warm is en de zon ondergaat loop ik nog wel eens een rondje natuurlijk vergezeld door mijn camera.

AvondwandelingenIn de avond is het licht erg mooi, zacht en warm een ideale tijd om mooie foto’s te maken. Het mooiste vind ik silhouetten van de natuur tegen een mooie lucht. Je ziet dan alleen de contouren van de boom, een bloem of een blad. De onderstaande foto’s zijn van dezelfde boom maar de linker is genomen met de ondergaande zon op de achtergrond en de rechter met de nog steeds zo mooie blauwe lucht. Eén boom, twee hele verschillende foto’s.

Avondwandelingen

Dromerige beelden tijdens mijn avondwandelingen

Tijdens het bekijken van mijn foto’s kwam ik ook een aantal dromerige beelden tegen waaronder onderstaande foto. Helaas is het afgelopen week echt zulk slecht weer geweest dat ik haast niet heb kunnen fotograferen maar de volgende keer ga ik eens kijken of ik wat meer kan experimenteren met de dromerige beelden want ik vindt het erg leuk.

The Golden Hour

Een goede hulp om te weten wanneer je het beste licht hebt voor mooie avond foto’s is The Golden Hour Calculator. Het gouden uur, ook wel het magische uur genoemd, wordt vaak omschreven als het eerste en laatste uur zonlicht op de dag, waarbij de speciale kwaliteit van het licht bijzonder fraaie foto’s kan opleveren. Het werkt heel simpel je zoekt op de kaartmap je locatie en de site laat keurig zien hoe het verloop van de zon is gedurende de dag. De geelbruine blokken tussen het lichtblauwe deel van overdag en het donkerblauwe deel van ‘s nachts is het Gouden Uur. Als je er met de muis overheen gaat krijg je de info te zien over de exacte tijd. Op deze manier kun je heel eenvoudig en toch accuraat bepalen wanneer je klaar moet zijn wil je gebruik maken van dit speciale licht.