Bakken met Menno

Bakken met Menno

Bakken met Menno heb ik niet zelf in de kast staan maar hij staat bij mijn moeder in de kast. Als ik hem weer terug ben dan staat hij weer daar. Ik heb hem aan haar gegeven omdat ze gek is op bakken maar ondertussen heb ik er zelf ook al een aantal keer wat uit gemaakt. Tijd om eens een recensie van dit boek te schrijven.

bakken-met-menno-4

Menno de Koning, winnaar van de tv-hitserie Heel Holland Bakt 2014, heeft nu zijn eigen bakboek: Bakken met Menno. In het bakboek Bakken met Menno vind je vega en vegan recepten, maar ook hippe American bakes, cupcakes en de out & proud-fruitcake van deze beste thuisbakker van Nederland 2014. Natuurlijk vind je in Bakken met Menno ook de recepten van de winnende baksels uit Heel Holland Bakt seizoen 2.

bakken-met-menno-3

De recepten die in het boek staan lopen uit van een simpel koekje tot een geweldige taart (zie hierboven). Er staan 10 Heel Holland bakt toppers in en daarnaast allerlei andere lekkernijen. De recepten zijn onderverdeelt in vier categorieën: Amerikaanse bakes & cakes, Cupcake galore, very vegan en guilty pleasures. Elke categorie begint met een intro waarom de categorie, wat Menno er zo lekker aan vindt of wanneer/waar hij het zelf voor het eerst gegeten heeft.

bakken-met-menno-1

Het nadeel van bakken is dat je meestal wel een waslijst aan ingrediënten nodig hebt. Dat is bij Menno Bakt niet anders voor de meeste recepten is alles wel in de supermarkt te vinden. Voor een aantal recepten heb je wel wat meer in huis nodig dan alleen ingrediënten. Zo is er een recept waar je een temperatuurmeter bij nodig hebt, niet iets wat iedereen standaard heeft. Ben je een beginnend bakker dan is het denk ik soms wel even goed lezen hoe het allemaal moet want theorie over ingrediënten, temperaturen, bakvormen en meer dat staat er niet in. Het boek begint gelijk met een chocolade-pindakaastaart waar je een drie lagen taart maakt met botercrème ertussen.

bakken-met-menno-2

Wat wij al meerdere keren gemaakt hebben? Havermoutkoekjes! Ze zijn zo ontzettend lekker, er zit heel veel suiker in maar man wat zijn ze lekker. Een doosje van deze koekjes is bij ons niet veilig.

Het boek ziet er prachtig uit. Het is een stoer bakboek wat echt man met tatoeage uitstraalt. De foto’s bij de recepten zijn echt prachtig en zorgen ervoor dat je het ook wilt maken om op te kunnen eten. We gaan hier zeker meer uit maken en proeven.

Het boek Bakken met Menno kun je hier bestellen voor 24.99 en daar krijg je een boek voor wat je blij maakt door er al doorheen te bladeren laat staan dat je de havermoutkoekjes maakt.