Bea Splinter & Siebe Turksma - oefenstof voor de hardlooptraining

Bea Splinter & Siebe Turksma – oefenstof voor de hardlooptraining

Een goede hardlooptraining bestaat uit meer dan hardlopen alleen. Bea Splinter en Siebe Turksma schreven het boek Oefenstof voor de hardlooptraining met bijna 300 oefeningen voor de warming up, cooling down, kracht en techniek. Met dit boek kan je gaan werken aan je trainingen.

De oefeningen in het boek zijn voor iedereen, van beginner tot gevorderd en voor de hardlooptrainer. De oefeningen zijn verdeeld in 6 categorieën om de zwaarte en technische moeilijkheidsgraad van de oefeningen aan te geven. Bij veel oefeningen staat ook hoe vaak je hem het beste kan doen en ze hebben variaties om zo de oefening elke keer wat anders te maken.Oefenstof voor de hardlooptraining bestaat uit 11 hoofdstukken: losmaakoefeningen, rek- en roloefeningen, kernkracht, kracht voeten, kracht benen, schouders en armen, looptechniek, tweetallen, spelvorm en circuits, ontspanning en ademhaling en voorbeelden. Elk hoofdstuk begint met een inleiding waarin wordt uitgelegd wat het hoofdstuk te bieden heeft en waarom en hoe je de oefeningen het beste kan toepassen. Een aantal hoofdstukken heeft ook een paar bladzijdes geweid aan blessures, wat je ertegen kunt doen en welke oefeningen je het beste toe kunt passen.

Het boek is fijn omdat je goed kan lezen en zien hoe een oefening moet. Er is veel diversiteit in de oefeningen en elk deel van het lichaam komt aan bod. Hierdoor is het lekker afwisselend, zodat het leuk blijft. Voor mij persoonlijk is er één nadeel aan het boek en dat is de gekozen manier van binden. Het is een paperback en als je alleen bent en gelijk een oefening wilt doen is dit niet gemakkelijk, aangezien het boek elke keer dichtklapt wanneer je de oefening wilt uitvoeren. In je handen houden is natuurlijk geen optie.

Productinformatie
Auteur Bea Splinter / Siebe Turksma
Uitgever Becht
ISBN 9789023014393
ISBN10 9023014391
Verschijningsdatum februari 2014
Aantal pagina’s 240
Formaat 245 x 170 x 17 mm.